Ülkücü öğrencilerden tepki

Ülkücü öğrencilerden tepki

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup ülkücü öğrenci, merkez kafeterya önünde basın açıklaması yaparak, dün okulda yaşanan olaylara tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından ellerinde Türk bayrakları ile kampus içinde yürüyen gurup olaysız dağıldı.

2013.04.17 14:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ülkücü öğrencilerden tepki

 

Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören 300 civarında ülkücü öğrenci, dün sol görüşlü Demokratik Öğrenci Derneği'nin, Cumhuriyet Üniversitesi Merkez Kafetarya önünde yaptığı basın açıklamasını kınamak için aynı yerde basın açıklaması yaptı.  Ellerinde Türk bayrakları ile Merkez Kafeterya önünde toplanan öğrenciler, 'Vur de vuralım öl de ölelim', 'Kampüste PKK istemiyoruz', 'Ne Mumlu Türküm diyene', 'Çakkallar nerede bozkurtlar burada' sloganları attı. Ülkücü öğrencilere kampüs içinde bulunan öğrenciler ise alkışlarla destek verdi.

Gurup adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Üniversitesi Ülkü Ocakları Kampüs Başkanı Mustafa Yüzer şunları söyledi:

"Dahili ve harici bedhahların ülkemiz ve milletimiz üzerinde yüzyıllardır oynadığı hain planlarında sona ulaşma çabaları son günlerde iyice aşikar olmuştur. Bu planlar doğrultusunda maşa görevi yapan terör örgütü PKK uzantılarının üniversitelerimizde yaptıklarının, bütün Türk Milleti'nin dikkatinden kaçmış olması mümkün değildir. Dün de üniversitemizde bunun bir örneğini gördük ve yaşadık. PKK terör örgütü sempatizanlarının üniversitelerimizi karıştırıp, sözde barış projesiyle emperyalist güçlerin kuklaları, Türkiye'de sahte bir oyun sergilemektedirler. Bu sahte oyunun adı demokratik barış süreci, açılım sürecidir. Bin yıllık kardeşliği bu sahte oyunlarla bozmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki ülkücüler bu oyunu bozacaktır. Farklılıklarımızı ayrıştırmaya çalışan bozgunculara kuvayi milliye ruhu dün olduğu gibi bugün de, yarın da gereken cevabı verecektir."

Açıklamanın ardından ülkücü grup elinde Türk bayrakları ile kampüs içinde yürüyerek sloganlar atmaya devam etti. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 14:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:43 - HABER MERKEZİ
A