Ucuza ekmek satıp bedava su dağıtmıştı

Ucuza ekmek satıp bedava su dağıtmıştı

'İhaleye fesat karıştırmak'tan 8 yıl 4 ay hapis cezası alınca yurtdışına çıkan CHP'li eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Türkiye'ye dönüyor

2013.05.02 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ucuza ekmek satıp bedava su dağıtmıştı

 

 

Eski Dikili Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven ve 8 arkadaşının, 'İhaleye fesat karıştırmak' suçlarından aldıkları cezalar geçen 5 Kasım'da onandı. Özgüven, karar açıklandıktan 9 gün sonra, 14 Kasım'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan normal yollardan yurt dışına çıktı. 8 belediye çalışanı ise Aralık ayı başında cezaevine konuldu. Hapis cezası nedeniyle başkanlığı düşürülen Özgüven'in yerine de Yusuf Altıparmak belediye başkanı seçildi. 8 belediye çalışanı, '4. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesinin ardından önceki gün serbest bırakıldı. Sanıkların avukatlarından Muhittin , "4'üncü Yargı Paketi'nde sanıklar lehine düzenlemeler geldi. Bu nedenle infaz durduruldu. Şimdi uyarlama yargılaması yapılacak. Bu kanun Osman Özgüven'i de kapsıyor" dedi.

Özgüven bu haberin ardından uçak biletini aldı.

Ucuza ekmek satıp bedava su dağıttı

Osman Özgüven'in adı, Dikili'de başlattığı sıra dışı uygulamalarla gündeme geldi. Özgüven bir dönem belediye otobüslerini ücretsiz yaptı. Hatta otobüse binen öğrencileri evlerinin önüne kadar bıraktırdı. Belediyeye ait sağlık merkezinde 1 TL'ye muayene, 6 TL'ye röntgen çektiren, parası olmayandan bu ücretleri de almayan Özgüven belediyeye ait ekmek fırınında ucuz ekmek satışı başlattı. Özgüven ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden de ücret almadı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:34 - HABER MERKEZİ
A