Türkoğlu: Arınç'ın ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu?

Türkoğlu: Arınç'ın ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu?

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Memur Sen Bursa İl Temsilciliğini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gerçek yüzünü ortaya koyduğunu belirterek, "Arınç'ın ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu?" dedi.

2011.12.05 13:26 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Türkoğlu: Arınç'ın ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu?

 

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Memur-Sen ziyaretindeki konuşmasını eleştirdi.

Türkoğlu, "Yıllardır siyasetin içinde, bakanlık gibi üst düzey görevlerde bulunmuş bir kişinin açıklaması bunlar Öncelikle bir devlet adamı, diğer insanları kendi fikir, düşünce ve siyasetini aklama, destekleme makamı olarak göremez. Bu sebeple, Bülent Arınç'ın sendikalarla ilgili değerlendirmelerini 12 Eylül referandumunda, evet ya da hayır demeleri ile bağdaştırarak yapması sağlıklı bir aklın değerlendirmesi olamaz. Toplu sözleşme hakkını sadece, referandumda evet diyen Memur Sen'in isteyebileceği, diğer sendikalar hayır dediği için, buna hakkı yoktur gibi bir değerlendirme içerisinde olması nasıl bir muhakeme fukaralığı içinde olduğunu da çok net gözler önüne sermektedir. Örneğin; idam cezasının kalkmasına karşı olan birisi ağır bir suç işlese "şu an idam cezası kalkmış olsa da sen buna karşıydın o nedenle seni idam edeceğiz" mi denilecek?" dedi.

"BÜLENT ARINÇ FARUK ÇELİK'İ YALANLIYOR"
Bülent Arınç'ın açıklamalarından, evet diyen Memur Sen'in ödüllendirildiğini, hayır diyen sendikaların ise cezalandırıldığını anladıklarını kaydeden Türkoğlu, şunları kaydetti;
"Evet, Memur Sen evet demiş kazanmıştır, Hükümet Arınç efendinin de dediği gibi Memur Sen'in isteği doğrultusunda sendika kanunu çıkarmak üzeredir. Hayrettir ki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik asla böyle bir şey olmadığını, bütün sendikalara eşit mesafede bir sendika kanunu istediklerini bize Konfederasyonumuzu ziyaretinde ifade etmişti. Demek ki, doğrusunu Arınç biliyormuş, ya da Arınç doğrusunu söylemiş. Onbinlerce memuru ilgilendiren konuların parti içi çekişmelerin ucuz hesaplarına alet edilmesi kabul edilemez. Arınç'ın yukardaki sözleri esasen pek açıklamaya muhtaç değil. Son derece açık ve anlamlı sözler. Öğretmenlere şahsiyet kazandıracaklarını söyleyenlerin hedefinde, şimdi de tüm memurlara Memur Sen vasıtasıyla, şahsiyet kazandırma var, diye düşünüyoruz. Ancak, Türkiye Kamu Sen olarak Arınç'a şunu bir kere daha hatırlatıyoruz, devlet adamı olun, duygularınızla devlet yönetmeyi birbirine karıştırmayın.Bu yaptığınız açıklamalar hem Anayasa hem de kanunlarımız önünde suçtur.Vatandaşları oylarının rengine göre değerlendirmek sizin hakkınız da, haddiniz de değildir. Adam olmakla bakan olmak arasında ne kadar büyük bir fark olduğunu da bir kere daha hatırlatmakta yarar görüyoruz."
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.05 13:26 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A