Türkiye ülke puanında Yunanistan'a geçilirse...
Türk takımları Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayabilir... Ama işleri o kadar da zor olamayacak!
2014.11.10 17:45 - Son Güncellenme: 2014.11.10 17:45 - Spor - HABER MERKEZİ
Ülke sıralamasında Yunanistan'ın 4 puan önünde bulunan Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım yollayamama korkusu sarmış durumda. Eğer bu sezon Avrupa'da mücadele eden takımlarımız iyi sonuçlar alamazsa 2016-17 sezonunda Süper Lig şampiyonu takımı bile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayacak.
Ancak burada yanlış bir algı durumu var. Ülke puanında Süper Lig şampiyonu olan takımımızın Yunanistan takımlarına karşı büyük bir üstünlüğü var. Çünkü Süper Lig şampiyonu olan ekibimiz iki ön eleme turu oynayacak olsa bile şampiyonlar torbasında yer alacak. Yani Premier Lig, Serie A, Bundesliga, La Liga veya Ligue 1'de liglerini üçüncü dördüncü sıralarda tamamlayan takımlarla eşleşmeyecek. Sadece ülkesinde şampiyon olan rakiplerle eşleşebilecek ve dört büyükler bu turda seri başı olarak mücadele edecek.
Son iki sezona baktığımıda şampiyonlar torbasında yer alan seri başı takımlar şu takımlarla eşleşti:
2013-14 sezonunda 3. ön eleme turunda şampiyonlar torbasında seri başı olan takımların rakipleri: Sheriff Tiraspol, Maribor, Ludogorets Razgard, Elfsborg, Maccabi Tel-Aviv, Molde, Kalju Nomme, FH Hafnarfjardar, Skenderbeu Korçe, Dinamo Tbilisi
2013-15 sezonunda 3. ön eleme turunda şampiyonlar torbasında seri başı olan takımların rakipleri: Maribor, Legia Varşova, Partizan, Debrecen, Slovan Bratislava, FK Aktobe, Malmö, Qarabag Agdam, HJK Helsinki, Aab Aalborg