"Türkiye'nin enerjisi diriliyor"

"Türkiye'nin enerjisi diriliyor"

Financial Times Gazetesi, içe dönük korumacı yapıda olan Türkiye'nin hızla başka pazarlara giriş yaptığını yazdı.

2013.05.09 09:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:48 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
"Türkiye'nin enerjisi diriliyor"

 

Financial Times, ''Diğer gelişmekte olan ülkeler gibi Türk yetkililileri de, en hızlı büyümenin , batı haricindeki pazarlarlarla ticaret yapılmasının ardından geldiğini söylüyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener'in, ''Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu söylemeye alıştık. Şimdi Türkiye'nin çevresinin pazarlarla çevrili olduğunu söyleyebiliriz'' açıklamasına yer verdi.

Şener, 2000 yılından sonra, Türkiye'nin özellikle bölgede küreselleşmenin önemini anladığını belirtti. Diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu iç Türkiye'nin yerel şirketlere ihtiyacı olduğunu savunan Şener, diğer ülkelere gidip iş yapıp yatırım yaparak risk alınması gerektiğini vurguladı.

RAKAMLAR HİKAYEYİ ANLATIYOR

Financial Times, rakamların tüm hikayeyi anlattığını bildirdi. Gazete ''Beş yıl kadar önce, Avrupa Birliği Türkiye'nin ihracatının yarısından fazlasını oluşturuyordu. Şimdi bu rakamın hızla gerileyerek ihracatının 1/3'üne denk geldiğini görüyoruz'' diye yazdı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Irak'ın yakında Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı olacağı açıklamasında bulundu.

TÜRK İŞLETMELERİN ETKİNLİKLERİ ARTIYOR

Türk işletmeler, hızla Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya'da etkinliklerini artırıyorlar.

Türkiye'nin önce gelen işadamlarından Hüsnü Özyeğin, buraya gelen yabancı şirketlerin Türkiye'yi 800 milyar dolarlık gayrisafi yurtiçi hasılaya sahip bir ülke olarak görmediklerini ve Türkiye'nin daha fazla iş yapacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling akan sıcak paranın Hindistan ve Güney Asya'ya doğru kaydığını kaydederek Türkiye'nin de payına düşeni alacağını söyledi.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:48 - HABER MERKEZİ
A