"Türkiye doğru yolda ilerliyor"

"Türkiye doğru yolda ilerliyor"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 28 maddelik demokratikleşme paketinin, Türkiye'nin aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlediğini gösterdiğini söyledi.

2013.10.08 14:34 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Türkiye doğru yolda ilerliyor"


Hüseyin Şahin, Başbakan'ın basın toplantısıyla duyurmasının ardından olumlu ve olumsuz eleştirilerin yapıldığı pakete ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin özgürleşmesi, ülke insanın barış ve güven içinde yaşaması için cesurca atılmış bir adım olduğunu belirtti. Paketin açıklandığı basın toplantısına tüm dünya basının yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Şahin, "Ekonomisi, siyasi etkinliği ve caydırıcı gücüyle dünyada söz sahibi olmaya başlayan Türkiye, toplumsal gelişmeyi sağlayacak demokratikleşme konusunda da önemli adım atmıştır. Türkiye'nin bu adımı dünyada da yankı uyandırmıştır. Özellikle uyum süreci yürüttüğümüz Avrupa Birliği'nde olumlu karşılanmış ve yeni adımların atılmasının arzu edildiği ifade edilmiştir" dedi.

"ÖZGÜRLÜK HERKESİN HAKKI"
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, paketin Türk kamuoyunda da tartışıldığını ve olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını ifade ederek, paketteki maddelerin yanlış ya da kötü olduğunu ilişkin eleştiriler olmadığına dikkat çekti. Eleştirilerin 'paketin daha geniş içerikli olması gerektiği yönünde' olduğunu kaydeden Şahin, "Atılan adımlar olumlu bulundu. Bu Türkiye'nin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Başbakanımızın da söylediği gibi bu paket ne ilk ne son olacaktır. Türkiye demokratikleşme konusunda bundan sonra da adımlar atacaktır. Ülkemizin bunu yapacak gücü, isteği vardır. Çünkü Türk halkı özgür bir ortamda, huzur ve barış içinde yaşamayı hak ediyor" şeklinde konuştu.
Demokratikleşme paketinin içeriğinin, Türkiye'nin demokratikleşme deneyimini yansıttığına vurgu yapan Şahin, siyasi ve insan hakları açısından Türkiye'yi daha da özgürleştiren yeni düzenlemelerin, gelecekle ilgili umutların artmasını sağladığını bildirdi. Eleştiri yapılırken, bardağın dolu tarafının da görülmesini isteyen Şahin, "Cesaretle atılmış bu adımların alkışlanması gerekir. 20-30 yıl önce söz konusu bile edilemeyecek hususlar, bugün yapılan düzenlemelerle hayatımızın bir parçası haline geliyor. Bardağın boş tarafı elbette vardır, ancak ileride yapılacak yeni çalışmalar, bardağın boş kısmını giderek dolduracaktır' diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:34 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:34 - HABER MERKEZİ
A