Türkiye'den turizm atağı

Türkiye'den turizm atağı

KAPADOKYA Turistik işletmeciler Derneği(KAPTİT) Başkanı Ahmet Tok, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çabaları ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla son 10 yılda dünyanın en hızlı gelişen ülkesi haline geldiğini söyledi. Tok, Türkiye'nin yıllık 30 milyon turistle dünyanın en fazla ziyaretçi alan 6'ncı ülkesi konumunda buluğunu vurguladı.

2013.04.15 17:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:25 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'den turizm atağı

 


Turizm haftası dolayısıyla Türkiye'nin önde gelen kültür ve doğa turizmi merkezlerinden Nevşehir'in Turistlik beldesi Göreme'de bulunan açık hava müzesinde kutlama programı düzenlendi. Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, KAPTIİT Başkanı Ahmet Tok, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye başkanı Nuri Cingil, Emniyet Müdür Yardımcısı Seyit Ali Atik ile birlikte ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve turizmciler katıldı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizmin hoşgörü ve sevginin bir arada yoğrulduğu çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Turizmin içinde barındırdığı değerler itibarıyla insanların dil, din, ırkı ne olursa olsun hoşgörü içerisinide birleştirdiğini ifade eden Cingil, turistlerin nasıl geldiğinin değil nasıl döndüklerinin önemli olduğunu vurguladı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm müdürü Veleddin Birsöz, turizmden 60 ayrı hizmet sektörünün faydalandığını, geçen yıl Türkiye'ye gelen 32 milyon turistin 29 milyar dolar döviz bıraktığını anlattı. KAPTİT Başkanı Ahmet Tok ise, 30 yıl önce sıfırdan başladıkları turizm sektöründe özellikle son 10 yılda büyük mesafe kat ederek dünyanın en hızlı gelişen Ülkesi konumuna yükseldiklerini belirtti. Bu başarıda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni pazarlar erişme adına uyguladığı reklamların etkili olduğunu belirten Tok, bakanlığın yanında konaklama sektörünün duyarlılığı, yeni anlayışlar geliştirmesi, yerli ve yabancı tur operatörleri ve acentelerinin çabalarının da çok önemli rol oynadığını söyledi. Türkiye'nin son 10 yılda Kültür Turizmin dede öne çıktığını belirten Tok, şöyle konuştu:

"Duble yollar, havalimanları koruma bilincinin gelişmesi, tarihsel bilimlerin gün yüzüne çıkarılması sonucunda Deniz ve kum Turizminin yanında kültür turizminde önemli ilerlemeler sağlandı. Kültür Turizmi içerinsdeyse Kapadokya bölgemiz ön plana çıktı. Yakın,orta, uzak ülkeler olan Balkanlar, Körfez ülkeleri, Hindistan, Çin gibi ülkelere ağırlık vermemiz gerekiyor. Bakanlıkla bu noktada ortak projeler üretmek istiyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk dansları topluluğu ile Hacıbektaş Semah ekibinin gösterileri programa katılanlar tarafından beğenildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.15 17:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:25 - HABER MERKEZİ
A