Türkiye'den terörist Mazlum Kobani'nin iadesi için nota hazırlığı

Türkiye'den terörist Mazlum Kobani'nin iadesi için nota hazırlığı

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın verdiği bilgilere göre, vize vermesi ve terörist Şahin Ferhat Abdi'nin ABD'ye gitmesi durumunda Türkiye dışişleri aracılığı ile bir nota verilecek. ABD'nin Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi'ye vize verebileceği öne sürülmüştü.

2019.10.25 11:41 - Son Güncellenme: 2019.10.25 11:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'den terörist Mazlum Kobani'nin iadesi için nota hazırlığı

ABD'nin Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi'ye vize verebileceği öne sürülmüştü. Bazı Senatörler ABD Dışişleri'ne mesaj göndererek terörist Kobani'nin ABD'ye gelmesi durumunda vize kolaylığı sağlanmasını istedi. 

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın verdiği bilgilere göre, vize vermesi ve terörist Şahin Ferhat Abdi'nin ABD'ye gitmesi durumunda Türkiye dışişleri aracılığı ile bir nota verilecek.

Teröristin iadesinin sağlanması amacıyla geçici olarak ABD'den tutuklanması istenecek.

ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması gereği terörist ABD'den istenebilecek. Bu işlemin en somut gerekçesi ise terörist Abdi'nin İnterpol tarafından aranması. Ankara Sulh 5. Mahkemesinin de kararı var.

Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi en çok aranan teröristler listesinde 4 milyon TL ödülle kırmızı kategoride aranıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün TRT'de katıldığı canlı yayında "ABD'nin bu adamı bize iade etmesi lazım" demişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.10.25 11:41 - Son Güncellenme: 2019.10.25 11:42 - HABER MERKEZİ
A