Türkiye'den Berlin'deki 'House of One' projesine tepki

Türkiye'den Berlin'deki 'House of One' projesine tepki

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ terör örgütünün dâhil edildiği Berlin'de temeli atılan "House of One" projesi için açıklama yayınlandı. Bakanlık, "Bu proje üç dini bir araya getirmeye değil, ancak ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına ve desteklenmesine hizmet eder" ifadesini kullandı.

2021.05.27 19:24 - Son Güncellenme: 2021.05.27 19:24 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'den Berlin'deki 'House of One' projesine tepki

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ terör örgütünün dâhil edildiği Berlin'de temeli atılan "House of One" projesi için bir açıklama yaptı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'nin ve Almanya'daki Türk ve Müslüman toplumunun bütün itirazlarına rağmen FETÖ terör örgütünün dahil edildiği bugün Berlin'de temeli atılan "House of One" projesi, üç dini bir araya getirmeye değil, ancak ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına ve desteklenmesine hizmet eder.

İslam dinini kendi karanlık gündemi doğrultusunda tahrip ve istismar eden ve sayıca da Almanya'daki Müslümanları hiç bir şekilde temsile haiz olmayan FETÖ terör örgütü dahil oldukça bu ibadet evinin Almanya'daki Türk ve Müslümanlar için bir değeri ve anlamı olmayacaktır. Temennimiz, yapılan bu vahim yanlıştan fazla zaman geçirilmeden dönülmesi ve projede Alman kamuoyunda da şaibeli ve şüpheli faaliyetleri dolayısıyla gerçek yüzü giderek daha iyi anlaşılmakta olan söz konusu örgütün yerine Müslümanların hakiki temsilcilerine yer verilmesinin sağlanmasıdır. Esasen Almanya'daki Türk ve Müslüman toplumunun temel beklentisi de bu yöndedir."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.05.27 19:24 - Son Güncellenme: 2021.05.27 19:24 - HABER MERKEZİ
A