Türk Einstein'ın ölümünde suikast şüphesi

Türk Einstein'ın ölümünde suikast şüphesi

Avrupa'da "Türk Einstein" olarak tanınan, NASA, TSK ve ASELSAN'ın projelerinde çalışan Faruk Sidan'ın ölümüyle ilgili dosya yeniden açıldı

2013.04.12 10:08 - Son Güncellenme: 2013.04.12 10:09 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türk Einstein'ın ölümünde suikast şüphesi

Ankara Ahlatlıbel mevkiinde, 29 Kasım 2005 yılında otomobilinin sürücü koltuğunda, şakağından vurulmuş hâlde bulunan Avrupa Uzay ve Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Faruk Sidan'ın ölümüyle ilgili dosya olaydan 8 sene sonra yeniden açıldı.

Taraf'ın haberine göre Sidan'ın Almanya'da yaşayan kardeşi Yusuf Ziya Sidan, internet üzerinden kardeşinin cinayete kurban gittiğini belirterek suç duyurusu ve ihbarda bulundu. Ziya Sidan'ın yaptığı ihbarda, Faruk Sidan'ın Airbus'un büyük ortaklarından EADS'nin yönetimindeki tek Türk olduğu ifade edildi.

MOSSAD'I İŞARET ETTİ
Faruk Sidan'ın savaş uçakları konusundaki bilgi ve birikimine dikkat çeken Yusuf Ziya Sidan, ölümünün o dönemde yeterli araştırma yapılmadan "intihar" olarak kapatıldığını, ancak cinayet olduğunu belirtti. Kardeşinin MOSSAD başta olmak üzere yabancı istihbarat örgütleri tarafından öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.12 10:08 - Son Güncellenme: 2013.04.12 10:09 - HABER MERKEZİ
A