Turizmcilere yörük desteği

Turizmcilere yörük desteği

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' kapsamında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından yöresel müzik ve oyunlar oynanırken, Muğla Belediye Bandosu da gösteri yaptı.

2013.04.15 21:37 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Turizmcilere yörük desteği


Muğla Müze Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen 'Turizm Haftası' açılışına Kültür ve Turizmden sorumlu Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, kurum müdürleri ve vatandaşlar ile Yörük Obaları Derneği üyeleri katıldı. Turizm Haftası açılış töreninde konuşan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, her yıl 1 milyar insanın dünyanın çeşitli yerlerine seyahat ettiğini söyledi. Özer, "Dünya genelinde seyahat eden 1 milyar kişi gittikleri ülkelerde yaklaşık 6,5 trilyon dolar harcama yapıyor. Türkiye'de turizm sektöründen yaklaşık 500 bin kişi direk istihdam ve geçimini sağlıyor. Türkiye 2012 yılında turizmden 26-29 milyar dolar gelir elde ederken, Muğla 3,5 milyar dolara yakın ülke ekonomisine turizmden katkı sağladı. Dünya turizm örgütünün 2013 yılı hedefi dünyada turistik ziyaretlerdeki artış oranı yüzde 4, Muğla olarak biz hem dünya ve hem de Türkiye ortalamasının üzerinde yani yüzde 5-6 oranında bir artış bekliyoruz. 10 yıl içinde Muğla turizmde çok önemli bir konuma gelecek. Bunun göstergesi de turizmin her dalının Muğla'da var olması. Muğla gibi turizm çeşitliliği olan başka bir il yok. 2012 yılında 145 ülkeden Muğla'ya pasaport ile giriş yapan turist vardı. 3 milyon 135 bin 500 yabancı turisti ağırladık. Muğla'da 3 bin 365 tesis ve 255 bin 790 yatak kapasitesi var. Antalya'da ise bizim tesis sayımızın yarısı kadar tesis ve iki katımız yatak mevcut. Bu da gösteriyor ki, butik otelcilik anlamında Muğla gelecek için ümit vadeden bir il. Artık dünya üzerinde seyahat eden insanlar büyük tatil köyleri yerine butik otellerde kalmayı tercih ediyor. Muğla'daki 22 ören yeri ve 6 müzeyi toplam 776 bin kişi ziyaret etti. Muğla'da halen devam eden kazı çalışmaları ve turistik altyapılar için toplam 9 milyon 220 bin TL gibi bir ödenek gönderildi. Gelecek 10 yıl içinde Muğla'nın Türkiye'de en önemli turizm kentlerinden birisi olması kaçınılmaz" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış da Muğla'nın turizm açısından en önemli kentler arasında yer almasının asıl nedeninin, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra, deniz sporları, ören yerleri, kültür ve sağlık turizminin yanı sıra her türlü turizmin yapılmasına imkân tanıması olduğunu söylediler.

Konuşmaların ardından Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından yöresel halk oyunları ve müzikleri gösterisinin ardından Muğla Belediye Bandosu gösteri sundu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 21:37 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:37 - HABER MERKEZİ
A