Turistlerin korkulu rüyası yakalandı

Turistlerin korkulu rüyası yakalandı

Kılık değiştirerek turistleri gasp eden bin bir surat gaspçılar Cezayirli turistlerin şikayeti üzerine Fatih'te yakalandı. Gaspçıların Cezayirli turistleri gasp etme anı güvenlik kameralarına an ve an yansıdı.

2015.08.28 12:57 - Son Güncellenme: 2015.08.28 12:57 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Turistlerin korkulu rüyası yakalandı

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunan Cezayir uyruklu M.A.B. isimli erkek şahıs, 18.07.2015 tarihinde saat:21.15 sıralarında Fatih İlçesinde konaklamakta olduğunu otelin bulunduğu cadde üzerinde motosikletle yanına yaklaşan iki şahsın kendilerini polis olarak tanıttıklarını, pasaport kontrolü yapacaklarını söyleyerek elinde bulunan çantayı kontrol etmek istediklerini, çantasını açtığında, çantanın yan gözünde bulunan 8.000 Euro ve 35 TL parayı alarak motorla hızla uzaklaştıklarını beyan etti ve şahıslardan davacı ve şikayetçi oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; Halaskar Gazi Caddesi üzerinde yaya olarak bulunan iki şahsın etrafına bakarak Arap turistlerin yanına gittikleri ve turistlerin para çıkarttığı görüldü.. Şüphelilerin yabancıların yanlarından ayrıldıktan sonra parayı çıkartan yabancı şahıslara sorulduğunda herhangi bir eylem gerçekleşmediği anlaşıldı, daha sonra şüpheli şahıslar bir AVM'ye girdiklerinde görevlileri fark etmeleri üzerine kapsamlı araştırma yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirildi.
Yapılan incelemede şahısların İran uyruklu M.J. (32) ve A.A. (30) isimli şahıslar oldukları tespit edildi. Geçmişte meydana gelen faili meçhul olaylar hakkında yapılan araştırmalarda; 18.07.2015 günü saat: 21.15 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayının şüphelileri oldukları anlaşıldı.
Şüpheli şahıslar 08.08.2015 günü sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.08.28 12:57 - Son Güncellenme: 2015.08.28 12:57 - HABER MERKEZİ
A