Tumblr'ın cinsel içerik yasağı hatalarla başladı!

Tumblr'ın cinsel içerik yasağı hatalarla başladı!

Tumblr'da geçtiğimiz haftalarda yaşanan, çocuk yaştaki kişilere ait cinsel içeriklerden sonra uygulama App Store'dan kaldırılmıştı. Bunun ardından Tumblr, sert bir geçiş yaparak uygulamanın temellerinde bazı değişiklikler yapma kararı vermişti. 17 Aralık'tan itibaren bazı istisnalar hariç, sıkı bir cinsel içerik yasağı uygulamayı kararlaştıran Tumblr, yasağı dün itibariyle yürürlüğe koydu.

2018.12.18 08:40 - Son Güncellenme: 2018.12.18 08:40 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Tumblr'ın cinsel içerik yasağı hatalarla başladı!

Cinsel içerik yasağı bazı hatalarla geldi!

Tumblr yaşanan olayın ardından 'Daha iyi ve daha olumlu bir Tumblr' sloganıyla harekete geçmişti. Bu yasağın uygulanmaya başlanmasının ardından, Tumblr'da bulunan bütün cinsel içeriklerin temizliğine başlandı. Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre, temizlenen içeriklerin arasında konuyla alakasız pek çok içerik de bulunuyor.

Kullanıcıların sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlara göre, bazı kullanıcılar içeriklerin taranıp silinmesini sağlayan sistemin hatalarını bulmuş durumda. Bu nedenle, silinmesi gereken içerikler uygulamada halen görülebilmekte. Bununla birlikte istisnalardan sayılan cinsel içeriklerin bazılarının silindiği de, rapor edilen durumlar arasında.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.12.18 08:40 - Son Güncellenme: 2018.12.18 08:40 - HABER MERKEZİ
A