Tuğçe'nin yardım çığlığı duyuldu

Tuğçe'nin yardım çığlığı duyuldu

Antalya'da gaz zehirlenmesi sonucu felç olan üniversite öğrencisi Tuğçe Kınaytürk'ün yardımına Samsun'dan bir fizik tedavi merkezi yetişti.

2013.04.17 20:00 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Tuğçe'nin yardım çığlığı duyuldu


Antalya'da yaşayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Tuğçe Kınaytürk, 1.5 yıl önce tüpgaz zehirlenmesi nedeniyle kalp krizi geçirdi. İki ay yoğun bakımda kalan genç kız hayata tutunmasına rağmen felç kaldı. Tuğçe'nin, yeniden yürüyebilmesi için fizik tedavi görmesi gerektiği ancak devletin sadece iki aylık fizik tedavi giderini karşılaması nedeniyle ailesinin çaresiz kalması duyarlı kurumları harekete geçirdi. Tuğçe'nin haberlerinin medyada yer almasının ardından Samsun'daki Fizik Tedavi Merkezi Romatem yetkilileri, Tuğçe'ye yardım elini uzattı. Hastane yetkilileri günler öncesinden Tuğçe'ye ulaşarak, tedavinin ücretsiz olarak yapılacağını ve tüm masrafların karşılanacağının müjdesini verdi. Aldığı haberi kızı Tuğçe ile paylaşan anne Nilüfer Yılmaz, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

TUĞÇE İYİLEŞECEĞİNİ HİSSETTİ
Kızını Samsun'da tedavisin yapılması için hazırlayan anne Nilüfer Yılmaz, Tuğçe'nin hayata bakışının değişmeye başladığını söyledi. Sevinci gözlerinden okunan anne Nilüfer Yılmaz, kızının hayatında önemli gelişmeler olduğunu belirterek, "Tuğçe'nin tekrar sağlığına kavuşması için herkes bize destek olmaya başladı. Samsun'dan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) aradılar. GATA'ya gelmemizi ve tedaviye başlamamamızı istediler. Ama ilk önce Samsun'dan aradıkları için oraya gideceğiz" dedi.

YARDIM SEFERBERLİĞİ
Kızının iyileşeceğine inandığını kaydeden anne Yılmaz, "Kızım fizik tedavi ile büyük gelişme kaydedecek. Sandalyeyle çıktığımız bu eve geriye yürüyerek döneceğiz. Samsun'a ve GATA'yada kızımın tekrar sağlığına kavuşması için gideceğiz. Bize destek olan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Anne Yılmaz, mutluluğunu anlatacak kelime bulamadığını belirterek, "Gözyaşlarım mutluluk gözyaşlarımdır. Tuğçe'ye hastaneye gideceğimizi 3 gün önce söyledim. Çok heyecanlandı. Belki gidemeyiz değdim zaman ağlıyor. Ama kızımda artık iyileşeceğinin farklında. Tuğçe buna inanıyor ve hissediyor. İnşallah her şey çok daha güzel olacak" dedi.

Tuğçe'nin dedesi Hüseyin Kınaytürk ise torunun iyileşeceğine çok sevindiğini ifade ederek, gözyaşlarının mutluluktan olduğunu dile getirdi.

Valizleri ve tekerlekli sandalyesi hazırlanan Tuğçe'nin mutluluğu gözlerinden okunduğu görüldü. Tuğçe ve annesinin Samsun'da hastane yetkilileri tarafından karşılanarak, yarın tedavisine başlanacağı belirtildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:00 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:00 - HABER MERKEZİ
A