TSK o başlığı kaldırdı

TSK o başlığı kaldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesine ilişkin TBMM'ye yasa tasarısı sunan hükümetten hızlı çıktı.

2013.06.29 11:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
TSK o başlığı kaldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesine ilişkin TBMM'ye yasa tasarısı sunan hükümetten hızlı çıktı.

Genelkurmay, resmi internet sitesinde "TSK'nin Görevi" başlığı altında yer alan "iç tehdidi" çıkardı. TSK ayrıca, daha önce "iç güve nlik harekâtı" olarak sıraladığı görevini de, "iç güvenlik harekâtına destek sağlamak" olarak değiştirdi. Hükümetin TBMM'ye sunduğu yasa tasarısı ile askeri darbelere "yasal dayanak" olarak gösterilen TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesi değiştiriliyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; söz konusu maddedeki, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi, Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamaktır" ibaresi, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi; yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" şeklinde değiştiriliyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 11:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:07 - HABER MERKEZİ
A