Tren istasyonunda intihar saldırısı

Tren istasyonunda intihar saldırısı

Ülkenin güneyindeki Volvograd kentinde yaşanan patlamada 18 kişi hayatını kaybetti, 50 yaralı var.

2013.12.29 11:49 - Son Güncellenme: 2013.12.29 13:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tren istasyonunda intihar saldırısı

Patlama Volgograd tren istasyonunun birinci katında dış kapı ve giriş turnikesi arasında meydana geldi. Saldırı sonrası 18 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 50 olarak açıklandı. İntihar saldırısının, son üç yılda gerçekleşen en kanlı terör eylemi olduğu belirtildi.

Rusya'nın Pyatigorsk kentinde iki gün önce bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu da 2 kişi ölmüştü. Rus yetkililer, Şubat ayında Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Soçi'nin güneyindeki kentte yaşanan patlama sonrasında alarma geçmişti.

SALDIRIYLA İLGİLİ KARADUL ŞÜPHESİ ARTIYOR

Çeçen lider Doku Umarov, Temmuz ayında yaptığı videolu açıklamada, Rusya'nın 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemesini engellemek için 'maksimum güç' kullanılmasını emretmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Volvograd'da yaşanan intihar saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını emretti.

Putin, 2000 yılında ilk kez devlet başkanı seçildiğinde Çeçen militanlara karşı operasyon başlatmıştı. Kış Olimpiyatları öncesinde genel af ilan eden ve prestijini korumak isteyen Putin'in, Kuzey Kafkasya'dan gelecek tehditlere güvenlik güçlerinin hazır olmasını istedi. En son saldırı, Çenen kadın militanlardan oluşan 'Kara Dul' örgütüne yönelik endişeleri de artırdı.

Benzer bir saldırı yine Volgograd'da Ekim ayında bir otobüs durağında gerçekleşmiş, canlı bomba olan bir kadının kendini havaya uçurması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık 30 kişi de yaralanmıştı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.12.29 11:49 - Son Güncellenme: 2013.12.29 13:10 - HABER MERKEZİ
A