TÖB-SEN Başkanı Ezer'den MEB'in yemek davetine ret: Yapılanları meşru göstermeyeceğiz

TÖB-SEN Başkanı Ezer'den MEB'in yemek davetine ret: Yapılanları meşru göstermeyeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bayram tatili sonrasında tüm Eğitim Sendikaları Genel Başkanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Başkanı Deniz Ezer yemek davetini kabul etmediklerini ve bunu açıklayan ilk sendika olduklarını belirtti.

2024.06.23 22:38 - Son Güncellenme: 2024.06.23 22:41 - Bursa Bölge - SOSYAL MEDYA
A
TÖB-SEN Başkanı Ezer'den MEB'in yemek davetine ret: Yapılanları meşru göstermeyeceğiz

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Başkanı Deniz Ezer'in açıklaması şöyle;

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 14 Haziran'da tüm sendika başkanlarını 24 Haziran 2024  tarihinde Ankara'da yapılacak yemeğe davet etmiştir. Eğitimde yaşanan problemleri cözmek yerine  ideolojik hedefler doğrultusunda eğitimi şekillendirmeye çalışan, eğitimi sermayeye, cemaat ve tarikatlara teslim eden söz konusu Milli Eğitim Bakanı'dır. Egitimde yaşanan sorunların, okullarda ve müfredatta yaşanan gerici yaklaşımların, anti laik uygulamaların, uluslararası alanda itibarsızlaştırılan  eğitim sisteminin temel nedeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ısrarcı politikalarıdır. Aynı bakan cemaat ve tarikatların etkisiyle eğitimde din referanslı bir süreci dayatmış, ÇEDES projesi gibi karanlık ve gerici bir projeyi dayatmaya devam etmektedir.

Eğitimin içerigi boşaltılmış, bilimsel konular yerine din merkezli konular getirilerek  bilimden arındırılmış bir müfredat olusturulmus; felsefe, sanat gibi dersler azaltılarak yerine  din ağırlıklı dersler getirilmiş, fiili olarak gerici eğitim uygulanmaya başlanmıstır. Öte yandan öğretmeni itibarsızlaştıran Öğretmenlik Meslek Kanunu adı altında öğretmeni küçük düşüren uygulamalarda ısrarcı olan, "Ögretmen Akademisi" gib iögretmeni biat eden ve iktidarın istediği ögretmen  profiline sokmaya çalışan yine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'dir. Daha düne kadar ögretmenin emeğini yok sayarak kabul edilmeyecek bir üslupla öğretmenin fonlandığını söyleyerek ögretmene bakış açısını gösteren bir bakan söz konusudur. 

Bugün geldiğimiz son durum ögretnenin ve eğitim emekçilerinin yoksulluk sınırı altında üstelik güvencesizlestirilerek yaşamaya mahkum edildiği gerçeğidir.Aynı bakan bağlı bulunduğu siyasi partinin seçim beyannamesinde mülakatı kaldıracagız demesine rağmen atamada mülakatı, dolayısıyla torpili dayatmıştır.Eğitim sisteminin durumu eğitimin gitgide daha kötü hale 
geldiği, tarikatların yüzünün güldüğü halkın ve halk çocuklarının ise geleceksizleştirildiği gerçeği ile karşı karşıyayız.


Bütün bunlar varken öneri ve görüşlerimizi görmezden gelen, yapılan eleştirilere siyasi diyen hatta soruşturmalarla sindirmeye çalısan MEB'in davetine katılarak bu yapılanları meşru göstermeyeceğiz.Bu yemek daveti sendika başkanlarının konuşmadığı bakanın yaptıklarının mesrulaşacağı yemek olacaktır.Buna izin vermeyeceğiz yapılanları hiçbir şey olmamış gibi meşru göstermeyeceğiz. 

Talebimiz ulusal basın önünde bakanın ve sendikaların katılımıyla eğitimin ayrıntısıyla tartışılmasıdır.Biz hazırız ! Onun dışında bakanın bu  yemek davetini kabul etmiyoruz ve kendisini kamusal,parasız,bilimsel laik eğitimi ve anayasayı savunmaya davet ediyoruz.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Başkanı Deniz Ezer"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.23 22:38 - Son Güncellenme: 2024.06.23 22:41 - SOSYAL MEDYA
A