TİP'ten Can Atalay için eylem çağrısı!
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılması için bugün saat 15.00'te İstanbul Adliyesi önünde eylem yapacağını duyurdu.
2023.12.22 11:33 - Son Güncellenme: 2023.12.22 11:34 - Siyaset - HABER MERKEZİ
TİP'in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; "Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin talimatla çalışan yargı mensupları tarafından aylarca tutsak edildiği bir ülkede hiçbir yurttaşın hakları güvende değildir" ifadeleri kullanıldı.
AYM'nin kararı sonrası TİP, Çağlayan Adliyesi'ne eylem çağrısında bulundu.
Atalay'la ilgili ilk hak ihlali kararının Yargıtay tarafından uygulanmadığını ve Atalay'ın tahliye edilmediğini hatırlatan Türkiye İşçi Partisi, İstanbul Adliyesi önünde, saat 15.00'te eylem çağrısı yaptı.
'ÜSTÜNLERİN HUKUKUNA KARŞI HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ'
TİP'in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda "Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin talimatla çalışan yargı mensupları tarafından aylarca tutsak edildiği bir ülkede hiçbir yurttaşın hakları güvende değildir. Üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğü için #Yarın15teÇağlayana!" ifadelerine yer verildi.
Bugün 15.00'te Çağlayan Adliyesi'nde adalet için, #CanAtalayaÖzgürlük için buluşuyoruz! pic.twitter.com/LL9gfUCD2j
-- Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) December 22, 2023