Tinder'dan 'Panik düğmesi' özelliği

Tinder'dan 'Panik düğmesi' özelliği

Çöpçatanlık uygulaması Tinder, randevudaki kullanıcıların güvenliğini sağlamak için 'panik düğmesi' özelliği geliştirdi.

2020.01.24 17:18 - Son Güncellenme: 2020.01.24 17:18 - Teknoloji
A
Tinder'dan 'Panik düğmesi' özelliği

Çevrimiçi çöpçatanlık uygulaması Tinder yeni özellik geliştirdi. Uygulama, randevuda olan kullanıcıyı takip etme ve sorun olduğunda gizlice yetkili makamlara ihbar etme imkanı veren 'panik düğmesi' ekledi.

Bir şeyler ters gittiğinde ve 'panik düğmesi' basıldığı durumunda yetkili makamların hızlı ve kapsamlı bir şekilde hazır olmaları için geliştirilen bu hassas konum takip etme özelliği, Tinder kullanıcısının çıktığı randevu ve planlanan güzergahla ilgili bilgileri topluyor.

Düğmeye basıldığında acil durum bildirimi yapan ve söz konusu teknolojinin geliştiricisi olan Noonlight şirketinden kullanıcıya bir mesaj gidiyor. Eğer kullanıcı her şeyin iyi olduğuna dair bir yanıt vermezse o zaman harekete geçiliyor. 

Gizlilik sorunu

Söz konusu özelliğin kullanıcıların gizliliği ihlal edip etmeme tartışma konusu olurken, şirket kullanıcıların bunu sorun etmeyeceği görüşünde.

Tinder'ın de bünyesinde bulunduğu Match Group şirketin CEO'su Mandy Ginsberg, kullanıcıların kendi güvenliği için gizliliklerden feragat etmeye hazır olduğunu savunarak, "İhtiyacınız olduğunda insanların size yardım edebileceğinden emin olmanız için bir seçenek getiriyorsunuz" dedi.

Ginsberg, Konum verilerinin pazarlama veya başka bir şeyde kullanılacağına dair iddiaları reddetti ancak aynı zamana kendi şirketini temize çıkararak, söz konusu verilerin son olarak Noonlight'ta kalacağını söyledi.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.01.24 17:18 - Son Güncellenme: 2020.01.24 17:18 - Gülcan Tekin
A