"Terörü ancak İslam kardeşliği bitirir"

"Terörü ancak İslam kardeşliği bitirir"

İslam Birliği Derneği'nin Bursa'da düzenlediği 'PKK ve Terör Sorununun Çözümü' konferansında, terörü ancak İslam kardeşliğinin bitirebileceği ortak fikrine varıldı.

2013.04.07 19:22 - Son Güncellenme: 2013.04.07 19:22 - Bursa Bölge
A
"Terörü ancak İslam kardeşliği bitirir"

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, ve Bedrettin Yıldırım, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Eski Ak Parti Milletvekili Recep Garip, Eski Anavatan Partisi Milletvekili Ali Emre Kocaoğlu, Eski Fazilet Partisi Milletvekilleri Mehmet Sılay ve Ömer Vehbi Hatipoğlu katıldı. Büyük ilgi gören 'PKK ve Terör Sorununun Çözümü' adlı konferansta, terörle mücadelede ideolojik çalışmaların da gerçekleşmesi gerektiği anlatıldı.


Konferansta yapılan konuşmalarda, Güneydoğu Bölgesi'nde kahvehane ve okul gibi bir çok kurumun terör örgütü tarafından propaganda merkezi olarak kullanıldığı, buralara karşı çok yönlü çalışmalar olduğu söylendi. Konferansta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, "Terörün bitmesi, silahların susması için başlattığımız çözüm süreci büyük bir barış sürecidir. Kimseye taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Ak Parti, ilkeleri, hizmet anlayışı, millete borcu ve değerleri ile buna asla müsaade etmez. Özellikle CHP ve MHP, destek vermesi gereken bu büyük problemin çözümü konusunda, AK Parti'nin başarısız olması konusunda politikalar yürütüyor" şeklinde konuştu.


Sürecin eyalet sistemine doğru gittiğini iddia edenlerin olduğunu söyleyen Öztürk, böyle bir şeyin olamayacağını sözlerine ekledi. Milletin kendilerine desteklerini takdirde iktidar partisi olarak daha fazla çabalayacaklarını söyleyen Öztürk, yapılan anketlerin de kendilerini bu süreçte halkın desteklediğini belirtti.
Diğer konuşmacılarda İslam'ın 'Türk milletinin birlik harcı' olduğunu söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.07 19:22 - Son Güncellenme: 2013.04.07 19:22 - Nazan Bülbül
A