Temizlik yaparken evi yandı

Temizlik yaparken evi yandı

Fethiye'nin Eldirek köyünde evde temizlik yapan ev sahibi temizlik sonrasında çıkan malzemeleri imha etmek için şömine içerisine ateş yaktı. İki Katlı evin ikinci katında çıkan yangın sonrasında ev kullanılamaz hale geldi.

2013.06.21 11:15 - Son Güncellenme: 2013.06.21 11:15 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Temizlik yaparken evi yandı

Edinilen bilgilere göre; Eldirek Köyü Karşıyaka Mahallesi'nde marangozluk yapan Ramazan Güçlü'ye ait 2 katlı evde yangın çıktı. Ev sahibi Ramazan Güçlü'nün eşi Nefise Güçlü, evin alt katında temizlik için gereksiz eşyaları yakarken, bacadan çıkan alevler çatıya sıçradı. Alevler kısa sürede tüm çatıyı kaplarken çevredeki vatandaşlar kendi imkanları ile yangını söndürmek için büyük çaba sarf ettiler. Daha sonra Olay yerine gelen Fethiye Belediyesi ve Karaçulha Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Arazözlerde gelerek Yangına müdahalede bulundular. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile iki katlı evin çatı katında çıkan yangın diğer evlere sıçramadan kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Temizlik sonrasında fazla malzemelerin imha edilmesi için yakılan ateş sonrasında çıkan yangında evin ikinci katında büyük maddi hasar oluşurken evin ikinci katıda kullanılamaz hale gele geldi.
Üzüntülü bir şekilde İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesini izleyen ev sahibi Ramazan Güçlü "Yangın Başladığı sırada ben evde yoktum. Komşular arayınca koşup geldim. Evin ikinci katı boş duruyordu. Eşya falan yoktu. Eşim evin alt katında temizlik yapmış ve temizlik sonrasında çıkan fazla malzemeleri imha etmek için ateş yakmış. Tahminimize göre bacadan çıkan kıvılcımlardan dolayı çatı tutuştu. Herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici bir durum. Yangın sonrasında ikinci katın çatısı tamamen yandı ve ev kullanılamaz hale geldi" dedi.
Yangının söndürülmesinin ardından ise Ramazan Güçlü ve ailesinin oturduğu birinci kata sular dolarken mahalle sakinleri hep birlikte güçlü ailesinin oturduğu evi temizlemeye koyuldu. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.06.21 11:15 - Son Güncellenme: 2013.06.21 11:15 - HABER MERKEZİ
A