Teknoloji, ibadeti kolaylaştırıyor

Teknoloji, ibadeti kolaylaştırıyor

Akıllı telefon ve bilgisayarlarda dini hayatı kolaylaştıracak yüzlerce mobil uygulama bulunuyor.

2013.07.11 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:04 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Teknoloji, ibadeti kolaylaştırıyor

Hayatın hemen her alanına katkı sağlayan teknolojik gelişmeler, dini alanda da vatandaşlara büyük kolaylıklar getiriyor.

"Ezan okuyan saat" ve "zikir matik"lerle dini hayata katkı sağlayan teknoloji, akıllı telefon ve bilgisayarlara yüklenebilen uygulamalarla yeni kolaylıklar sağladı.

Son yıllarda dokunmatik ekranlı mobil cihazların artmasına paralel olarak mobil uygulama sayısında ve çeşidinde artış yaşanıyor. Eğitimden sağlığa, oyundan müziğe kadar yüzbinlerce uygulama mobil marketlerde ücretli-ücretsiz olarak yer almış durumda.

Söz konusu yazılımların bir bölümü inanç temelli hazırlanmış durumda. Bu yazılımlar arasında kutsal kitapların hem orjinal hem de yaşanılan ülkenin dili için versiyonları bulunurken bazı yazılımlar ise ibadeti kolaylaştıracak şekilde hazırlanıyor.

Kur'an-ı Kerim hakkında hem Android hem de AppStore mağazalarında birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaları cihazına indiren kullanıcı, hem istediği an istediği yerde okuma imkanı buluyor hem de kitabın bir şekilde kirlenmesi ya da yırtılması endişesinden kurtuluyor.

Mobil uygulamalar sayesinde Kur'an-ı Kerim okuma imkanı da bulan kullanıcılar, dua ve surelere, namaz saatlerine, dokunmatik tespih ya da kıble bulucu gibi yazılımlara da ulaşabiliyor.

-DVD'den animasyonla namaz

Çocukların dini bilgileri eğlenerek ve sıkılmadan öğrenebilmeleri için de teknoloji destekli paketler hazırlanıyor. Yazılım firmalarının yoğun ilgi gösterdiği konulardan din eğitimiyle ilgili hazırlanan CD-DVD'lerde özellikle 3 yaş ve üzeri çocuklar hedefleniyor.

Dini bilgiler ve ibadetleri animasyon, oyun ve  interaktif uygulamalarla öğrenmesinin amaçlandığı eğitim setlerinde, çocuk eğitimi konusunda uzman kişilerin desteğiyle Elifba ve tecvid, namaz hocası, sureler ve dualar, peygamberler tarihi gibi bölümler bulunuyor.

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.11 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:04 - HABER MERKEZİ
A