Teknoloji devi pes etti!

Teknoloji devi pes etti!

Davasından neden vazgeçti?

2013.07.11 17:31 - Son Güncellenme: 2013.07.11 17:33 - Teknoloji
A
Teknoloji devi pes etti!

Teknoloji devi Apple ile sanal alışveriş sitesi Amazon arasında iki yılı aşkın bir süredir devam eden "Appstore" isim kavgası Amazon'un galibiyeti ile sonuçlandı.

2011 yılından bu yana Amazon'a karşı yasal mücadelesini sürdüren Apple, kendisine ait olduğunu iddia ettiği "Appstore" yani "uygulama dükkanı" ibaresi ile ilgili taleplerinden vazgeçtiğini açıklayarak, Amazon'un ve benzer servisleri sunan diğer şirketlerin de aynı ifadeyi serbestçe kullanabilmesinin önünü açtı.

Amazon, 2011 yılında "Appstore" adlı Android uygulama bankası servisini hayata geçirdiğinde soluğu mahkemede alan Apple, bu terimin kullanım haklarının kendisine ait olduğunu iddia etmiş, Amazon'un servisin adını değiştirmesi gerektiğini ileri sürmüştü. Bu konuda HTC, Microsoft ve Nokia gibi markalardan destek gören Amazon ise jenerik bir tanımın bir markanın tekelinde olmasının saçmalığını vurguladığı savunması ile dava yargıcını da etkileyerek davanın reddedilmesini sağlamayı başarmıştı.

2011 yılında reddedilen davanın üstünden geçen 2 yıla yakın sürede yasal girişimlerini sürdüren Apple, nihayet geçtiğimiz günlerde havlu attı. Apple sözcüsü Kristin Huguet'nin Reuters'e yaptığı açıklamada, "Davayı daha fazla takibe luzüm kalmadığını düşünüyoruz. " demesi şirketin bu konudaki yasal girişimlerine son verdiğini duyurmuş oldu.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.07.11 17:31 - Son Güncellenme: 2013.07.11 17:33 - Zeynep Çelik
A