Tecavüz iftirasına 55 yıl hapis istemi

Tecavüz iftirasına 55 yıl hapis istemi

ERZURUM'da, aralarında eski sevgilisinin de bulunduğu 5 kişiyi, kendisine tecavüz ettiklerini öne sürerek hapse attıran Atatürk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki A.K. bu kez kendisi sanık oldu. Şikayetçi olduğu kişiler 3.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra, son duruşmada "Eski sevgilimden intikam almak için iftira attım" diyen ve sanıkların beraat etmesini sağlayan genç kız hakkında, 'iftira ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 55 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2013.04.17 11:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:49 - Güncel
A
Tecavüz iftirasına 55 yıl hapis istemi

Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., aynı okuldan arkadaşı 22 yaşındaki T.O. ile bir süre birlikte oldu. Geçen yıl 25 haziran günü polise başvuran A.K., eski erkek arkadaşı T.O. ve 4 akrabasının kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. A.K.'nin iddiasına göre eski erkek arkadaşı T.O.'nun teyzesinin oğlu K.C. kendisini arayarak, elinde video görüntüleri olduğunu belirtti ve yüz yüze görüşme isteğinde bulundu. Bunun üzerine T.O., K.C. ve diğer teyze çocukları Y.Y. ile buluşan A.K., birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ne çıktı. Otomobilde T.O. ve Y.Y. ile alkol alan A.K. sarhoş oldu. A.K. ile birlikte teyze çocukları arkadaşlarının bekar evine gitti. Evde bulunan 2 kişiyle birlikte 5 kişi, iddiaya göre genç kızla ilişkiye girdi. Ertesi sabah uyanan A.K.'nin şikayeti üzerine yakalanan eski sevgili T.O., 30 yaşındaki K.C., evli 2 çocuk babası 32 yaşındaki Y.Y., evli 1 çocuk babası 33 yaşındaki A.K., evli 2 çocuk babası 39 yaşındaki B.K. 29 Haziran günü tutuklandı.
'SARHOŞTUM, SIRAYLA İLİŞKİYE GİRDİLER'

A.K. savcılıkta verdiği ifadesinde o geceyi şöyle anlattı:

"Evde bir odaya geçtim ve uyumaya başladım. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O., yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyumuşum. Yine gözlerimi açtım bu kez K.C., benimle cinsel ilişkiye giriyordu. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Ağlamaya başladım, aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sarhoş olduğum için kafamı kaldıramıyordum. Sabah, adını A.K. olarak öğrendiğim kişi odaya girdi. Evin sahibi olduğunu, cinsel ilişkiye girmek istiğini söyledi. Kabul etmedim. Aradan 5- 10 dakika geçmeden A.K., odaya yeniden geldi ve benimle cinsel ilişkide bulundu. Evdekilerden B.K. ise benimle ilişkiye girmedi, ancak kalçalarımı ve saçımı okşayarak tacizde bulundu."

'KARI- KOCA GİBİYDİK'

'Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 5 kişi, 16 Ekim 2012 günü Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12.5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen A.K., B.K., Y.Y. mağdurla cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi. A.K. ile gönül ilişkileri bulunduğunu belirten T.O. ise, "Daha önceleri de A.K. ile cinsel ilişkiye giriyorduk. Karı- koca gibiydik. Olay günü beraber gezdik. Eve geldik, yine ilişkiye girdik. A.K. sabah beni uyandırdı. Ayakkabılarımı, elbisemi temizledi. Kol kola girdik okula gittik."

A.K. ile arkadaş olduklarını, daha önceleri aynı evde kaldıklarını anlatan K.C. da, "A.K. beni yanına çağırdı. 'Hani benimle yatacaktın' dedi. Tahrik etti. Ben de dayanamadım birlikte olduk" diye konuştu.

'İFTİRA ATTIM' DEDİ, BERAAT ETTİLER

T.O. ile önceden sevgili olduklarını ve intikam almak için bu yola başvurduğunu belirten A.K. ise mahkemede şunları söyledi:

"T.O.'yu çok seviyorum. T., sevgilimdi sonra beni terk etti. Yeni kadın arkadaşıyla birlikte okula gelmeye başladı. İntikam almak için böyle bir plan yaptım ve iftira attım. İşlerin bu noktaya geleceğini düşünemedim. T.O. ve K.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Diğer şahıslarla ilişkiye girmedim. Şikayetçi değilim. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum her türlü sonuca razıyım. Pişmanım mahkemeniz huzurunda hepsinden özür diliyorum."

5 SANIK TAHLİYE OLDU, KENDİSİ YARGILANACAK

Mahkeme heyeti, A. K.'nin bu ifadesi üzerine, tutuklu 5 kişinin beraatini kararlaştırarak tahliye etti. Mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine üniversiteli A. K. hakkında Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Hazırlanan iddianamede sanık A.K. hakkında 5 kişiye iftira atarak cezaevine girmelerine neden olduğu için 'iftira' suçundan 7,5 yıldan 30 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Üniversiteli A.K., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:49 - Zeynep Çelik
A