Taraftar cinayetinde ilk duruşma görüldü

Taraftar cinayetinde ilk duruşma görüldü

Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldüren Yusuf Ortak'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Yusuf Ortak, "Olay nedeniyle çok pişmanım tahliyemi talep ediyorum"

2013.07.17 16:15 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Taraftar cinayetinde ilk duruşma görüldü

Fenerbahçe-Galatasaray arasında 12 Mayıs'ta oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı Metro Otobüs durağında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldüren Yusuf Ortak'ın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Yusuf Ortak ile ölen Burak Yıldırım'ın babası Hikmet Yıldırım ve ağabeyi Salih Yıldırım hazır bulundu.

CEBİMDEKİ BIÇAĞI ÇIKARTARAK SALLADIM

Yusuf Ortak duruşmada ilk savunmasını yaptı. Evine giderken grubun saldırısına uğradığını belirten sanık Ortak, "Arkadaşım Yusuf Can Baylan ile beraber üst geçide çıktıktan sonra vedalaştık. Üzerimde 7 numaralı Galatasaray forması vardı. Arkamdan küfür ve tehdit dolu sözler geldiğini duyunca dönüp baktım. Kıyafetlerinden Fenerbahçeli olduğu anlaşılan bir grup küfürler ederek üzerime doğru yürüyordu. Niyetleri beni linç etmekti. Uzun boylu birinin elinde pantolon kemeri vardı.Gruptan ölen Burak Yıldırım üzerime doğru geldi. Yüzü kaşkol ile kapalıydı. 'Ne var' dedim. 'Ne olacağını birazdan göreceksin' diyerek tokat attı. Ben de sol arka cebimdeki bıçağı çıkartarak salladım" dedi. Bıçağın isabet etmesi üzerine Burak ve yanındaki arkadaşlarının kaçmaya başladığını belirten sanık Yusuf Ortak, "Yeniden gelirler diye biraz kovaladım. Bu sırada Burak'a bir kez daha bıçağı salladım ama isabet edip etmediğini hatırlamıyorum. Bu sırada yere düştü. Eğer isteseydim yere tekrardan bıçaklama imkanım vardı. Yere düşünce herhangi bir hamle yapmadın olay yerinden uzaklaştım. Olay nedeniyle çok pişmanım tahliyemi talep ediyorum" dedi.

TANIKLAR DİNLENİLDİ. OLAY GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİRİLDİ

Savunmanın ardından duruşmada tanıklar dinlenildi.
Tanık Harun Topal'ın, Burak Yıldırım ile maçtan döndüklerini, kendisi üstgeçitten çıkarken olayın gerçekleştiği için cinayet anını göremediğini söyledi. Bunun üzerine olay anını kaydeden kamera görüntüleri bilgisayardan tanık Harun Topal ve sanık Yusuf Ortak'a gösterildi. Tanıklardan Ömer Faruk Oruç da Burak Yıldırım ile maçtan döndüklerini belirterek, "Üst geçitten en önce Burak çıktı. Ben çıktığımda sanık ile tartışmakta olduğunu gördüm. Sanık aniden bıçağını çekerek Burak'a vurdu. Yaralanan Burak'ın kaçmaya başlaması üzerine peşinden koşarak arkasından sağ karın bölgesinden bir kez daha vurması üzerine yere düştü. Ardından bıçağını etrafındakilere çevirerek 'Var mı lan başka delikanlı' diyerek bizi tehdit etti" diye konuştu.

 

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Davayı erteleyen mahkeme, Yusuf Ortak'ın kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların mevcut olduğunu, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını ifade ederek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 16:15 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:15 - HABER MERKEZİ
A