Tapuda rüşvet operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Tapuda rüşvet operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Bursa'da, tapu dairelerinde bir günde halledilmesi gereken işleri aylarca bekleterek vatandaşlardan rüşvet aldıkları ileri sürülen 7 kişi tutuklandı.

2011.12.15 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Tapuda rüşvet operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Olay, tapu dairesinde çaycılık yapan bir kişinin mağdur edilen vatandaşa rüşvet teklif etmesiyle ortaya çıktı. Zanlıları 6 ay takip eden Bursa polisi, 40'tan fazla rüşvet alıp verme anını kaydetti.
Edinilen bilgiye göre tapu işlemi için aylarca bekletilen bir vatandaş, yanına gelen çaycının rüşvet teklifi üzerine konuyu Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi'ne aktardı. İhbar üzerine harekete geçen dedektifler, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Osmangazi ve Yıldırım Tapu Dairelerini teknik takibe aldı. 6 aylık takip sırasında 40'tan fazla rüşvet alıp verme anını görüntüleyen polis, 2 gün önce operasyona start verdi.
Ayrı adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda; Osmangazi Tapu Dairesi Müdürü Mustafa K. (50), Yıldırım Tapu Dairesi Müdür Yardımcısı Nebi K. (41), bir hizmetli, emlakçılar Reşat A. (56), Ayhan V. (41), Ali M. (34) ve çaycı Hüseyin C. (46) gözaltına alınarak tutuklandı. Şüpheliler, "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında rüşvet almak, vermek, aracılık etmek"le suçlanırken, tutuklanmayan memur ve hizmetlilerden oluşan 5 kişiye ise adli kontrol verildi.
Zanlıların bazen bir sene beklettikleri tapu işlemlerini rüşvet alınca bir günde hallettikleri öğrenilirken, bazı memurların ise kredi kartlarını bile ödettikleri ortaya çıktı.
Zanlıların bazen paraları bizzat topladıkları, bazen ise havuz yapıp dağıttıkları ortaya çıkarken, müfettişlerin tapu dairelerinde yaptıkları incelemenin devam ettiği ve bazı usulsüzlüklerin tespit edildiği bildirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.15 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A