Taliban, Afgan müzisyeni şarkı söylediği için vahşice öldürdü!

Taliban, Afgan müzisyeni şarkı söylediği için vahşice öldürdü!

Afganistan'ın yeni Enformasyon ve Kültür Bakanı olması beklenen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in müziğin yasak olacağını duyurmasından kısa süre sonra Afgan halk müziği sanatçısı Fawad Andarabi'nin Taliban tarafından evinden alınarak öldürüldüğü öğrenildi.

2021.08.31 15:51 - Son Güncellenme: 2021.08.31 15:51 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taliban, Afgan müzisyeni şarkı söylediği için vahşice öldürdü!

Müstakbel Enformasyon ve Kültür Bakanı gözüyle bakılan Zabihullah Mücahid geçtiğimiz günlerde ABD'nin The New York Times gazetesine, Taliban yönetimi altında hayatın nasıl olacağını ana hatlarıyla anlatmış ve "Müzik İslam'da yasaktır, ancak biz insanları baskı uygulamaya gerek kalmadan böyle şeyleri yapmamaya ikna etmeyi umuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

CNN International'a konuşan bir yerel gazeteci, Afgan halk müziği sanatçısı Fawad Andarabi'nin Taliban tarafından öldürüldüğünü söyledi. Andarabi'nin evinden sürüklenerek çıkarılıp ıssız bir yerde öldürüldüğü öne sürüldü.

Taliban'ın halk sanatçısı Fawad Andarabi'nin evinde önce arama yaptığını, çay içtiklerini daha sonra ise başından vurarak öldürüldüğünü öne sürdüler.

Fawad Andarabi'nin oğlu Jawad da Associated Press'e yaptığı açıklamalarda babasının Baghlan vilayetinde kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi. Jawad Andarabi "O masumdu, sadece insanları eğlendiren bir şarkıcıydı" dedi. Yaşanan bu olay, Taliban'ın 20 yıl önceki sert tutumuna geri döndüğü yönünde izlenimleri ise artırdı.

CNN şarkıcının ölümünü tam olarak doğrulayamazken, Afganistan'ın eski İçişleri Bakanı Massoud Andarabi şarkıcının Taliban tarafından öldürdüğünü Twitter'dan duyurdu. Andarabi "Taliban'ın şiddeti Andarab'da sürüyor. Bugün bir halk müziği şarkıcını vahşice öldürdüler. Fawad Andarabi köyüne neşe getirirdi. Söylediği gibi 'Güzel vadimiz, atalarımızın ülkesi boyun eğmeyecek Taliban'ın vahşetine'" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.31 15:51 - Son Güncellenme: 2021.08.31 15:51 - HABER MERKEZİ
A