Tahrir Meydanı boşalıyor

Tahrir Meydanı boşalıyor

Tahrir Meydanında sadece çadırlar ve bir grup baltacı kaldı.

2013.07.08 14:44 - Son Güncellenme: 2013.07.08 14:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tahrir Meydanı boşalıyor

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından asker taraftarlarının gösteri yaptıkları Tahrir meydanı, boşalmaya başladı.

30 Haziran'dan itibaren darbeyi destekleyenlerin gösteri yaptığı kentin en büyük meydanı Tahrir'de, gösterilerin sonuna doğru gelindi. Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi'ye desteklerini sürdüren halk, bu sabah askerlerin hedefi oldu. Sabah namazı kıldıkları sırada asker tarafından açılan ateş sonucu 53 kişinin ölümü ve 322 kişinin yaralanmasına yol açan olay, Tahrir meydanında askeri destekleyenlerin de tepkisini çekti.

Günlerdir aralıksız eylem yapan Tahrir'deki göstericiler, bu sabahtan itibaren meydanı boşaltmaya başladı. Tahrir meydanında kurulan çadırlar ile "Baltacı" olarak bilinen gruba ait azınlık kaldı.

Sessizliğin hakim olduğu Tahrir, her geçen dakika biraz daha boşalmaya devam ediyor.

Daha fazlasını oku: Tahrir Meydanı boşalıyor - Dünya Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/tahrir-meydani-bosaliyor-_382276.html#ixzz2YSEpNSt2
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.08 14:44 - Son Güncellenme: 2013.07.08 14:44 - HABER MERKEZİ
A