"T.C.'den utananlar milli kafirdir"

"T.C.'den utananlar milli kafirdir"

Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl aldığı kararla başlayan 'T.C' ibaresinin kaldırılması tartışması şimdi de spor dünyasına taşındı. Göztepeli taraftarların T.C'nin kaldırılmasını protesto için stada üzerinde T.C yazılı tişört ve dövizlerle girmelerinin engellenmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray sert bir açıklama yaptı. Çıray, "Türk milleti adından, 'T.C'den ve Türk bayrağından utananlar milli kafirdir" diyerek 26 Nisan'da yapılacak Karşıyaka basketbol maçına eşiyle birlikte üzerlerinde T.C yazan Türk bayraklı tişörtlerle gideceklerini açıkladı.

2013.04.17 10:31 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:32 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"T.C.'den utananlar milli kafirdir"

"Kamu kurum ve kuruluşlarından T.C'nin kaldırılması girişimlerinde bulunan AKP iktidarına İzmirliler haddini bildirir" diyen Çıray, Göztepeli taraftarların stata T.C yazılı tişört ve döviz ile girmek istemelerine, siyasi mesaj içerdiği gerekçesiyle izin verilmediğine dikkat çekti.

"Emniyet güçleri kimin emniyet güçleri? Halkın ve T.C.'nin emniyet güçleri. O halde üzerinde T.C. yazan pankartları neden engelliyorlar? Bunu yapmak hem hukuka hem ahlâka aykırı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan utananlara sesleniyorum: Siz hangi ülkenin vatandaşısınız? Türk milleti adından, T.C.'den, ve Türk bayrağından utananlar milli kâfirdir" dedi.

"HERKESİ DAVET EDİYORUM"

"İzmirliler kan dökmedi, bebek öldürmedi, anaların ağlamasını istemedi, ırkçı olmadı. İzmirliler kardeşlik, dedi; sevgi dedi, birlik dedi, Atatürk dedi, Türkiye Cumhuriyeti dedi. AKP iktidarı ve onun bürokratları bunu bile yasaklıyorlarsa İzmir'i ve Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu atan Hasan Tahsin ruhunu anlamamış demektir. Bu ruhu anlatmak boynumuzun borcudur. Göztepe'den sonra tüm İzmir takımlarını maçlara üzerlerinde T.C. yazan tişörtlerle maça gitmeye davet ediyorum" diyen Çıray açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
"İzmirli olmakla gurur duyuyorum. 26 Nisan'da yapılacak Karşıyaka basketbol maçına ben ve eşim üzerinde T.C. yazan Türk bayraklı tişörtlerle gideceğiz. Hangi kökenden gelirlerse gelsinler, hangi takımı tutarlarsa tutsunlar, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyen, birlikte yaşama iradesi olan tüm İzmirlileri T.C. yazılı tişörtlerle 26 Nisan'da yapılacak olan Karşıyaka basketbol maçına bekliyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 10:31 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:32 - HABER MERKEZİ
A