Swatch, Apple'a meydan okuyan saat yaptı, pil ömrü 6 ay!

Swatch, Apple'a meydan okuyan saat yaptı, pil ömrü 6 ay!

Dünyanın önde gelen saat markalarından Swatch, Apple'a meydan okuma hazırlığında.

2015.05.09 18:11 - Son Güncellenme: 2015.05.09 18:12 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Swatch, Apple'a meydan okuyan saat yaptı, pil ömrü 6 ay!

Son yılların hızla gelişen sektörü giyilebilir teknolojinin kuşkusuz en büyük problemi 1 günden az süren pil ömrü.

Bu sorunu çözmek için harekete geçen Swatch'tan kullanıcılarını sevindirecek bir haber geldi. Şirketin CEO'su Nick Hayek bir İsveç gazetesine verdiği mülakatta yeni nesil Swatch akıllı saatin pil ömrünün 6 ay olacağı müjdesini verdi.

Swath'un 6 aylık pil ömrünü mevcut bataryalar ile sağlaması mümkün değil. Şirketin yeni bir batarya teknoloji ürettiği yönünde iddialar bulunsa da en akla yatan teori, akıllı saatin hareket ve güneş enerjisi ile gün içinde sürekli şarj edileceği.

Apple watch ve muadili akıllı saatler ortalama 18 saatlik bir kullanım sunuyor. Swatch'un henüz satışa çıkacağı tarih ve fiyatı hakkında bir bilgi bulunmayan ürünün vadedildiği gibi bir kullanım sunması durumunda rakiplerini geride bırakabileceği belirtiliyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2015.05.09 18:11 - Son Güncellenme: 2015.05.09 18:12 - HABER MERKEZİ
A