Suriye'ye kaçırılan çocuğu annesine Türkiye kavuşturdu

Suriye'ye kaçırılan çocuğu annesine Türkiye kavuşturdu

Dışişleri Bakanlığı, 2011 yılında Suriye uyruklu babası tarafından kaçırılarak Halep'e götürülen İtalya vatandaşı Houda Emma Kharat'ın yapılan girişimler sonucunda ülkesine gönderildiğini açıkladı.

2017.03.10 22:58 - Son Güncellenme: 2017.03.10 23:54 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Suriye'ye kaçırılan çocuğu annesine Türkiye kavuşturdu

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "2011 yılında Suriye uyruklu babası tarafından kaçırılarak Halep'e götürülen İtalya vatandaşı Houda Emma Kharat, Bakanlığımızın girişimleri ve ilgili makamlarımızın işbirliği neticesinde dün Suriye'den ülkemize getirilmiş ve bugün İtalya'ya müteveccihen ülkemizden ayrılmıştır" denildi.

İlgili makamların konuyu İtalyan makamlarıyla yakın bir işbirliği içinde takip ettiğinin kaydedildiği açıklamada, "İlgili makamlarımız, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yakalanan olayın failinin İtalya'ya sınır dışı edilmesi de dahil olmak üzere, konuyu İtalyan makamlarıyla yakın bir işbirliği halinde takip etmiş, 7 yaşındaki Emma'nın annesiyle bir araya gelebilmesi için gerekli adımları insani mülahazaları göz önünde bulundurarak atmıştır" ifadeleri yer aldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.03.10 22:58 - Son Güncellenme: 2017.03.10 23:54 - HABER MERKEZİ
A