Suriye için acil yardım çağrısı

Suriye için acil yardım çağrısı

İHH Başkanı Yıldırım, "Herkesi, bütün siyasi partileri, ister Esad yanlısı olun, ister olmayın, mağdur ve mazlum olan halka yardıma çağırıyoruz" dedi.

2013.07.17 15:22 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:22 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suriye için acil yardım çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları "3. Yılında Suriye Krizi" Raporu" hakkında bilgi verdi.

Hazırladıkları raporda 3 yılda yaptıkları çalışmalara yer verdiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Gördünüz bu raporu. İnanın şu anda Suriye'ye yardım yapan en büyük yardım kuruluşuyuz. Burada ne yazıyor? 350 bin yetim kaldı. Bu rakam bunu tespit ettikten sonra daha da fazlalaştı. Şurada ne yazıyor? 10 milyon insan aç. Burada ne yazıyor? 4.5 milyon insan muhacir. Bu tespitlerimizden sonra bunların hepsi arttı. Bosna 2 milyondu, Çeçenistan 1 milyondu. Hepimiz yardım ettik. O insanların ihtiyaçlarını karşıladık. Burada 20 milyon insan var."

İHH Başkanı Yıldırım, Mısır'dan sonra Suriye ile ilgili bütün gündemin değiştiğine dikkati çekerek, artık Suriye'de hergün çocuk ölümlerine alışıldığını söyledi.

"Şu anda yetim köyleri yapıyoruz"

Yıldırım, Suriye'nin her tarafının kimsesizler mezarlığı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Biz bundan önce yine, 'açız, üşüyoruz, ölüyoruz' diye bir kampanya yaptık. Daha sonra 'Bir ekmek bir battaniye' kampanyası yaptık, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla beraber. Hedefimiz bin tır yardım göndermekti. Biz o kampanyada, bin tırı yakaladık. Yardım miktarımız nakit olarak da 100 trilyonu aştı.

Fakat şu anda Suriye halkına dünyadan gelen yardımlar azalmış durumda. Ayda 50-60 tır gönderebiliyorsak şimdi 5-10 tır gönderebiliyoruz. Niye? Emperyalistler kan akıtmaya devam ederken, tatil yapmazken bizler yaz tatiline girdik de ondan.

Herkes kendisini sorgulasın. O nedenle yeni bir kampanya başlattık. İHH'nın bütün gücünü Suriye'deki bu mültecilere ve benzeri konulara veriyoruz. Fakat yeterli değiliz. Yeni bir çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki 350 bin yetimin hepsine bakmak zorundayız. Şu anda yetim köyleri yapıyoruz. İnşallah bombalanmaz, çünkü daha önceki kamplarımızı da bombaladılar. 4.5 milyon muhacir var dedik, 10 milyon açlık sınırında olan insan var. Herkesi bütün siyasi partileri, zihniyetiniz ne olursa olsun, ister Esed yanlısı olun ister olmayın ama şu kadar bir insanlığınız varsa sizi, mağdur ve mazlum olan halka yardım etmeye çağırıyoruz."

Bütün sivil toplum örgütlerini, "İmdat aç kaldık, yalnız kaldık" diyen Suriye halkının yanında olmaya çağıran Yıldırım, "Bütün yardım kuruluşları çok açık net konuşuyorum; ya gelin Suriye'ye yardım edin ya da kapınıza kilit vurun. Televizyon ekranlarında konuşmak yeterli değil. Üç kamyon götürdükten sonra konferanslar vermek yeterli değil, en azından Suriye'deki kadınlar ve çocuklar kadar cesur olun" dedi.

Samimiyet çağrısı

Yardım kuruluşlarını arazide göremediklerini ifade eden Yıldırım,  "Onun için dünyaya 'samimi olun' çağrısı yapıyoruz. İnsanlara 'samimi olun' çağrısı yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına 'tekrar yardım yapın' çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

Bülent Yıldırım, 2 bin tır daha insani yardımı organize etmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Bu vesileyle bu toplantıya katılan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Tatile gitmediniz bu toplantıya geldiniz, bu sorumululuğu aldınız. İnşallah elinizden gelen gayreti ortaya koyun ve şu 2 bin tırlık yardımı gerçekleştirin" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 15:22 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:22 - HABER MERKEZİ
A