Sumy'de ilk tahliyeler başladı

Sumy'de ilk tahliyeler başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerin ardından Kiev, Çernigiv, Sumy, Harkiv ve Mariupol'da sivillerin tahliyesi için insani koridor açıldı. Sumy'deki ilk tahliyeler, kameralara yansıdı.

2022.03.08 12:06 - Son Güncellenme: 2022.03.08 12:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Sumy'de ilk tahliyeler başladı
00:17 Sumy'de ilk tahliyeler başladı

İLGİLİ VİDEO

Sumy'de ilk tahliyeler başladı

Rusya Savunma Bakanlığı dün gece geç saatlerde yaptığı açıklamayla insani koridorlar için bugün Moskova saatiyle 10.00'da ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ateşkes açıklamasının ardından Ukrayna, Sumy'deki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Görüntülerde, Ukraynalıların otobüslerle çatışma bölgelerinden tahliye edildiği görüldü.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ukrayna tarafı ile yapılan anlaşma kapsamında insani yardım koridorlarını açılacağını ifade etti. Bakanlık açıklamasında Kiev, Çernigiv, Sumy, Harkiv ve Mariupol şehirlerinden sivilleri tahliye etmek insani koridorlar açacağını duyurarak tahliyelerin Belarus'un Gomel kenti üzerinden Rusya'ya doğru yapılacağını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2022.03.08 12:06 - Son Güncellenme: 2022.03.08 12:07 - HABER MERKEZİ
A