Sultan görme engelliler için şarkı söyledi

Sultan görme engelliler için şarkı söyledi

GÖRME Özürlüleri Derneği (GÖZDER) tarafından düzenlenen bilgisayar ve yemek kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve sanatçı Türkan Şoray'ın katıldığı törende dağıtıldı. Türkan Şoray, görme özürlülerden oluşan 'Engelsiz Orkestra'yla beraber "Memleketim" ve "Sevemedim kara gözlüm" şarkılarını söyledi.

2013.05.09 14:08 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:08 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Sultan görme engelliler için şarkı söyledi

GÖZDER ve Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinde görme özürlülere Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi'nde bilgisayar, GÖZDER Ataköy Rehabilitasyon Merkezi'nde yemek kursu verildi. İstanbul'un her yerinden gelen görme özürlüler uzman eğitimciler tarafından yaklaşık altı ay boyunca 360 saat ders aldı. Kurs eğitiminin sonucunda yemek alanında 9, bilgisayar alanında ise 15 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için Ataköy GÖZDER Eğitim ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan, sanatçı Türkan Şoray, GÖZDER Genel Başkanı Av. Yüksel Hoş ve GÖZDER üyeleri katıldı. Katılımcılar, Şoray'a büyük ilgi gösterdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı konuşmada "Gerçekten istihdam ve meslek noktasında çok önemli bir dernek. Hem aşçılık, hem de bilgisayar konusunda önemli bir çalışma gerçekleştirdiler. Bugün sertifika töreninde beraberiz. Bu güzelliği çok daha güzelleştiren güzeller güzeli hanımefendi, sultanımız, yeşilçamımızın, gönlümüzün sultanı Türkan Hanım'la beraberiz. Güçlü ve güzel bir aile olarak berebar olmaktan çok mutluyuz" dedi.


Türkan Şoray da  "Şunu bir kere daha söylemek istiyorum. Dünyada karşılıklı sevgi alışverişi o kadar önemli ki. Hepimiz bu dünyaya geldik. Sevgi duygularıyla doluyuz. Her şartta birbirimize destek olmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu, Kaymakam Vatan  Türkan Şoray, başarılı kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bir ara Türkan Şoray, görme özürlülerden oluşan 'Engelsiz Orkestra'nın yanına giderek beraber "Memleketim" şarkısını söyledi. Israr üzerine Şoray, "Sevemedim kara gözlüm" şarkısını da seslendirdi.

Tören davetlilere yapılan yemek ikramıyla sona erdi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.05.09 14:08 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:08 - HABER MERKEZİ
A