Sosyal medyadan yardım çağrısı

Sosyal medyadan yardım çağrısı

İZMİR Kemeraltı Çarşısı'nda, denizcilik malzemeleri satan işyerindeki oksijen tüpünün patlaması sonucu yaralanan Nejat Coşkun ile yeğeni Aynur Coşkun'un tedavileri sürüyor.

2013.02.21 13:25 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:25 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Sosyal medyadan yardım çağrısı

Bu arada, iki ayağını da patlamadaki yaralanmanın ardından kaybeden Nejat Coşkun için arkadaşları sosyal medyada kan bağışı çağrısında bulundu. Coşkun'un hayatta kalması ve iyileşmesinin hızlanması için ise kan bağışını özellikle büyüme hormonu ve hemoglobin değerleri yüksek olduğu için 18 ile 20 yaş arasındaki erkeklerin yapması istendi.

Geçen pazatesi saat 18.30 sıralarında, Kemeraltı Hisarönü Cami yakınlarındaki 914 Sokak üzerinde bulunan deniz malzemeleri satılan işyerinde önce patlama meydana geldi, ardından da yangın çıktı. Çevredekilerin ilk müdahalesinin ardından, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Kentin en işlek alanlarından birinde bulunan işyerindeki patlamanın, ilk olarak bomba kaynaklı olabileceği düşünüldü. Ancak ekiplerinin araştırmalarının ardından, deniz malzemelerinin satışının yapıldığı işyerinde, dalgıçların su altında kullandığı oksijen tüpünün patladığı belirlendi. Olayda yaralanan işyeri sahibi Nejat Coşkun ile yeğeni Aynur Coşkun, hastaneye kaldırıldı. Bu arada hiçbir dolumun yapılmadığı bildirilen işyerinde sadece bakım için bırakılan dalış tüplerin bulundurulduğu, bunların da bakım yapılacak yerlere gönderildiği öğrenildi. Patlamanın da bu tüplerden bir tanesinden kaynaklanmış olabileceği bildirildi. Patmalanın nedenini aydınlatmak için ise toplanan delilleri, kriminal ve bomba uzmanlarının incelemesinin devam ettiği bildirildi.

SOSYAL MEDYADA KAN ÇAĞRISI

Patlamanın etkisiyle büyük yara alan iki bacağından biri diz altından diğeri bilek hizasından kesilmek zorunda kalan Nejat Coşkun'un hayatta kalması ve iyileşmesinin hızlanması için acil kan bağışı çağrısında bulunuldu. Sevenleri sosyal medya üzerinden binlerce kişeye ulaşarak bu bağış çağrısını yaptı. Kan bağışını ise özelikle büyüme hormonu ve hemoglobin değerleri yüksek olduğu için 18 ile 20 yaş arasındaki erkeklerin yapması istendi. Bunun için de özellikle öğrencilere ulaşabilmek için İzmir'deki tüm üniversitelerle bağlantıya geçildi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:25 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:25 - HABER MERKEZİ
A