Sınırda kimyasal alarmı

Sınırda kimyasal alarmı

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları nedeniyle KBRN keşif aracı, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda konuşlandırıldı.

2013.05.09 12:36 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Sınırda kimyasal alarmı

Suriye'de olaylar sürerken çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı iddiaları nedeniyle Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda konuşlandırıldığı öğrenildi.

Suriye'deki çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialar üzerine Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne bağlı 8 kişilik KBRN ekibi, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda önlem aldı.


Oluşturulan ekibin Suriye'den yaralı olarak getirilenlerin ilk kontrollerini yaptığı, kimyasal bulguya rastlanmayanların tedavileri için Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

Kontrolü yapılan Suriyeli kadın öldü

Bu arada, dün akşam saatlerinde İdlib'in sınır köylerinde yaralandığı belirtilen Suriyeli bir kadın, akrabalarının yardımıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Kimyasal silah kullanıldığı ihbarı üzerine harekete geçen KBRN ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaptı. İlk kontrollerinin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesine sevk edilen yaralı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Güvenlik önlemlerinin alındığı hastanede, görevlilerin özel kıyafet giydikleri ve maske taktıkları, acil servisin de kısa süreliğine hasta kabulüne kapatıldığı gözlendi. Hayatını kaybeden Suriyeli kadında kimyasal silah bulgularına rastlanmadığı öğrenildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 12:36 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:36 - HABER MERKEZİ
A