Sınıf arttıkça kitap maliyeti de artıyor! İşte yeni yılda öğrencilerin kitap maliyeti

Sınıf arttıkça kitap maliyeti de artıyor! İşte yeni yılda öğrencilerin kitap maliyeti

Eylül'ün ilk haftası itibariyle ülke genelinde bir kısım öğrenci okula başlarken ikinci hafta tüm yurtta ders zili her öğrenci için çalacak. Öğrencilerin kırtasiye ve okul kıyafetleri gibi masraflarının yanı sıra bir de kaynak kitaplarına olan maliyeti dikkat çekiyor.

2023.09.07 10:17 - Son Güncellenme: 2023.09.07 10:22 - Ekonomi - HÜSEYİN İZCİ
A
Sınıf arttıkça kitap maliyeti de artıyor! İşte yeni yılda öğrencilerin kitap maliyeti

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Devletin ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarının yanı sıra öğrenciler bir de kendilerini daha iyi geliştirebilmek adına kaynak kitaplar alıyor. Bursa'da özel bir işletmeden çalışan Arda Şahin, öğrencilerin kaynak kitaplar için ayırması gereken ortalama bütçeyi söyledi.

"KAYNAK KİTAPLARA YÜZDE 15 ZAM GELDİ"

Son zamanlarda bazı kaynak kitaplarına zam geldiğini aktaran Şahin, "Güncellenen kitaplar zam aldı. Hemen hemen her yayın mecburen zam yaptı. Belli yayınlar yine uygun fiyatlı. Yüzde 10-15 civarı kaynak kitaplara zam geldi" dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİNİN TEK SEFER MALİYETİ BİN 500 LİRAYI BULUYOR

Lise öğrencilerinin kaynak kitap aldığında ödediği ücreti belirten Şahin, "Lise öğrencisi her dersin kaynak kitabını aldığı zaman bin liraya yakın bir ücret ödüyor. Fakat üniversiteye hazırlanan öğrenci için rakam biraz daha artıyor. O öğrencinin bin 500 liraya yakın bir tutar ödemesi gerekiyor. Öğrenciler çoğunlukla Türkçe matematik kitapları alıyor. Bu kaynakları da ortalama bir buçuk ayda yeniliyorlar" ifadelerini kullandı.

"SINIF ARTTIKÇA ÖĞRENCİLERİN KİTAP MALİYETİ DE ARTIYOR"

İlkokul ve orta okul öğrencilerinin kaynak kitap maliyetinin daha az olduğunu söyleyen Şahin, "İlkokul ve orta okul öğrencilerinin kaynak kitapları biraz daha uygun oluyor. Sınıf arttıkça öğrencilerin kitap maliyeti de artıyor. Neden derseniz, derslerin sayısı artıyor. Ama ilk okul ve orta okul biraz daha uygun oluyor" şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2023.09.07 10:17 - Son Güncellenme: 2023.09.07 10:22 - HÜSEYİN İZCİ
A