Silah Kanunu Tasarısı alt komisyonda

Silah Kanunu Tasarısı alt komisyonda

İçişleri Bakanı Güler, "Silah ruhsatı talebinde bulunan kişinin silah bilgisi, atış, mevzuat ve yükümlülükler ile ilgili konularda eğitim almış olması şartı aranacak" dedi.

2013.05.09 14:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Silah Kanunu Tasarısı alt komisyonda

Silah Kanunu Tasarısı, İçişleri Komisyonu'nda alt komisyona gönderildi.


İçişleri Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın başkanlığında toplanarak Silah Kanunu Tasarısı'nı ele aldı.

Tasarı, bazı milletvekillerinin aynı yöndeki teklifleriyle birleştirildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, tasarıyla ilgili bilgi verdi ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Sivil amaca yönelik silahlarla ilgili düzenleme yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirten Güler, Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlaştırma çalışmaları kapsamında "silah kategorileri oluşturulması, silah ruhsatı için eğitim verilmesi, silahlar için merkezi bilgi sistemi oluşturulması" gibi planlamalar yapıldığını kaydetti.

Tasarıyla, silah ruhsatı talebinde bulunan kişinin silah bilgisi, atış, mevzuat ve yükümlülükler ile ilgili konularda eğitim almış olması şartı getirildiğini aktaran Güler, silahların özellik ve önem derecelerine göre "ruhsata tabi, yasaklanmış, izne tabi ve bildirime tabi" olmak üzere farklı kategorilere ayrılarak yeni bir silah sınıflandırılma sistemi getirildiğini ifade etti.

Güler, ateşli silah dışında kalan kesici, delici veya saldırı ya da savunma silahı olabilecek aletlerin yeniden düzenlendiğini; hakkında düzenleme bulunmayan elektro şok, susturucular, gece görüş sistemleri gibi aletlerin üretim, bulundurma gibi konuların da tasarı kapsamına alındığını bildirdi.

Silahla girilemeyecek yerlerin kapsamının genişletilmesi konusunda tasarıyla valiliklere yetkiler verildiğini aktaran Güler, "Alkollü içki tüketilen eğlence yerleriyle, düğün salonları bu kapsama dahil edilmektedir. Tüm ateşli silahların ruhsat alabilme yaşı 21 olarak belirlenmektedir" dedi.

Güler, ruhsata bağlanan silahlardan numune boş kovan ve çekirdek alınacağını; uyuşturucu ve keyif verici madde ya da alkol kullanmış olarak silah taşıyanlara idari para cezasıyla verileceğini; birden fazla bu suçu işleyenlerin taşıdıkları silahların alınacağını anlattı.

Silah taşıma ruhsatı hakkını kaybettiği halde bunu bildirmeyenlerin idare para cezası ödeyerek tekrar ruhsat alabileceğini kaydeden Güler, 1 yıldan fazla cezaya mahkum olanlara silah ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:21 - HABER MERKEZİ
A