Şiddetli yağış İstanbul'u vurdu

Şiddetli yağış İstanbul'u vurdu

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ev, işyeri ve yolları su bastı, trafik durma noktasına geldi.

2014.06.02 19:08 - Son Güncellenme: 2014.06.02 23:05 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Şiddetli yağış İstanbul'u vurdu

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı'ndaki rögarlar dolu ve ardından başlayan sağanak yağışın ardından taştı. Tavukçu Deresi'nin yanında bulunan mazgalın da tıkanmasının ardından, yol göle döndü. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürücüler ara sokaklara girerek trafikten kurtulmaya çalıştı.

KEPÇE, BETON BARİYERİ KIRDI
Yoldaki su birikintisi yüzünden yayalar da karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekti. Bağcılar Belediyesi'ne ait bir kepçe de derenin etrafındaki beton bariyerleri kırarak, suyun dereye akmasını sağladı. Bir vatandaş, "Şaka gibi... Dere yatağında su yok. Derenin yanında su var. Mazgal var burada. Araya 'gider' yapsa, dereye akması gereken su akar gider. Bunu düşünemiyor mu bu altyapı uzmanları, mimarlar, mühendisler?" dedi. Kepçenin çalışmasını izleyen bir kişi de, "Dere ıslah çalışması diye bu yol yeni yapıldı. Eskiden daha iyiydi. Burası göl olmuyordu. Hiçbir su gideri vermediler. Şu an her yer su içinde. Belediye burayı yaptı. Karşı duvarı yaptı. Herhangi bir gider yapmadı. Şimdi orayı kırıp suyu göndermeye çalışıyorlar" dedi.

15 DAKİKA YETTİ
Gaziosmanpaşa'da, yaklaşık 15 dakika aralıksız süren yağış nedeniyle yol üzerindeki bazı rögarlar taştı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmurdan kaçan vatandaşlar, Gaziosmanpaşa'da bulunan bir alışveriş merkezine sığındı. Sağanak yağmur, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Bazıları şiddetli doludan başlarını tutarak korunmaya çalıştı. Yağmur ve dolu nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.

ANADOLU YAKASINDA SEL
Şiddetli yağış Anadolu Yakası'nda da etkili olurken özellikle Üsküdar ve Ataşehir gibi ilçelerde su baskınları yaşandı, yollar kapandı, vatandaşlar mahsur kaldı. Zor durumda kalan vatandaşlar uzun uğraşlar sonucu kurtarılabildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2014.06.02 19:08 - Son Güncellenme: 2014.06.02 23:05 - HABER MERKEZİ
A