Sıcak havalarda alınacak önlemler nelerdir? Bayramda tatlı tüketimi nasıl olmalı? 

Sıcak havalarda alınacak önlemler nelerdir? Bayramda tatlı tüketimi nasıl olmalı? 

Baharın gelmesiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Hem havaların ısınması hem Ramazan Bayramı denk gelince sıcaklar ve beslenme adına dikkat edilmesi gerekenler de arttı. Peki, sıcaklarda vatandaşlar nelere dikkat etmeli? Bayramda tatlı tüketimi nasıl olmalı?

2024.04.10 12:46 - Son Güncellenme: 2024.04.10 12:49 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Sıcak havalarda alınacak önlemler nelerdir? Bayramda tatlı tüketimi nasıl olmalı? 

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Hava sıcaklıkları artmaya devam ederken sıcaklarda ne yapılacağı konusunda uyarılar geliyor. Ramazan Bayramı da sıcak havalara denk gelince dikkat edilmesi gerekenler de arttı. Her bayram olduğu gibi bu bayram da tatlılar tüketilmeye devam edilecek. Peki, sıcak havalarda alınacak önlemler nelerdir? Bayramda tatlı tüketimi nasıl olmalı? 

Hekimsen Güney Marmara Şube Başkanı ve Bursa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ali Erol, havaların ısınmasıyla beraber vatandaşların özellikle dikkat etmesi gereken ürünlerin gıda ürünleri olduğunu söyledi. Dr. Erol, "Besin zehirlenmesi ve enfeksiyonlar artabilmektedir. Bu noktada vatandaşlarımızın et gibi ürünleri soğuk zincirde tutmaları ve turistik gezilere giden vatandaşlarımızın da beyaz et konusunda dikkat etmeleri enfeksiyonların farkında olmaları iyi olacaktır." şeklinde konuştu. 

"NEFSİNİ KÖRELTECEK KADAR TATLI TÜKETEBİLİR" 

Özellikle Şeker hastalarının bu bayramda çok fazla tatlı tüketmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Erol, "Nefsini köreltecek kadar tatlı tüketebilir. Nefsini köreltecek kadardan kastımız sürekli kısıtlama yaptığımız zaman hastalarımız yine de çok fazla atlı tüketerek şeker komasına girebiliyorlar. O yüzden 1 dilim yiyebilirler. Fakat 1 dilimden fazla yok. Tatlı ve şekerleri yememelerini öneriyoruz" dedi. 

BU HASTALIKLARINIZ VARSA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN 

Tansiyon, böbrek ve kalp hastalarının da bu bayramda dikkat etmesi gereken ürünler olduğunu söyleyen Dr. Erol, tavsiyeler verdi. Erol, "Bayramda özellikle kırmızı et tüketimini, yağlı, tereyağlı ve tuzlu yiyeceklerden mümkün olduğunca dikkatli şekilde yemeleri iyi olacaktır" ifadelerini kullandı. 

SICAK HAVALARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Dr. Erol, Sıcaklıkların artmasıyla birlikte hamile ve yaşlı vatandaşlar için dışarıya çıkılabilecek ideal saat hakkında hem bilgi verdi. Ayrıca aşırı sıcaklarda neler yapılması gerektiği hakkında da tavsiyeler veren Dr. Erol, "Gün içinde sıcaklığın en fazla olduğu saat olan 14.00'de dışarı çıkmamalıdır. Çıkacaksa da kendilerine koruyucu şapka ya da koruyucu önlemler almasını, gölgeden yürümelerini, bol sıvı tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bir kusma, bulantı ya da baş dönmesi gibi belirtiler olması durumunda en yakın acil merkezlere gitmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.10 12:46 - Son Güncellenme: 2024.04.10 12:49 - MAHMUT VURAL
A