'Seni Münevver gibi keseriz'

'Seni Münevver gibi keseriz'

Birlikte yaşadığı Memet Yıldız'dan ayrıldıktan sonra şiddet gören Anush Grıgoryan'a 'çağrılı koruma' verildi. Fakat şiddet bitmedi. Grıgoryan Yıldız ve iki kardeşinden şiddet görmeye devam ediyor

2013.07.17 09:58 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:58 - Güncel
A
'Seni Münevver gibi keseriz'

Birlikte yaşadığı Memet Yıldız'dan, ayrıldıktan sonra şiddet gören Anush Grıgoryan, kendisine Aralık 2012'de "çağrılı koruma" verilmesine rağmen Yıldız ve 2 kardeşi tarafından şiddet görmeye devam etti. Son dönemde Yıldız tarafından "seni Münevver Karabulut gibi keseriz" diyerek tehdit edildiğini söyleyen Anush, "Koruma çağırmak için emniyeti aradığımda 'Bugün çok yoğun, yarın çıkarsın, bekle' cevabı alıyorum. İşim olduğu için polissiz çıkmak zorunda kalıyorum. Lütfen beni koruyun" dedi.

Yunanistan'dan İstanbul'a 10 yıl önce gelen Anush Grıgoryan (39), temizlik işlerinde çalışarak para biriktirmeye başladı. Bu sırada Memet Yıldız'la tanışan Grıgoryan, Aksaray'da Yıldız'a ait müzikholde bir süre bulaşıkçılık yaptı. Kısa bir süre sonra kendisini fuhuşa zorlayan Yıldız'dan ayrılan Grıgoryan, şiddetle ilk kez o zaman tanıştı. Yıldız'dan şiddet gören ve ölümle tehdit edilen Grıgoryan, kaçarak izini kaybettirdi. Bu sırada kısa bir evlilik yapan ve Türk vatandaşı olan Grıgoryan, ailesinin gönderdiği paralar ve kendi birikimleriyle bir ev aldı. Ancak Memet Yıldız, Grıgoryan'ın izini yine buldu. İddiaya göre Yıldız, Grıgoryan'ın eşini de darp etti ve boşanmaları yönünde tehdit etti. Bir süre sonra çift boşandı. Grıgoryan'ın ev satın aldığını öğrenen Yıldız, şiddet ve baskıyla evi kendi üzerine geçirdi. Grıgoryan, evi geri almak için dava açınca daha çok şiddet görmeye başladı. Yıldız ve 2 kardeşi tarafından dövülen ve üzerine kezzap dökülen Grıgoryan, suç duyurusunda bulundu. 3. Aile Mahkemesi, Aralık 2012'de Grıgoryan'a "çağrılı koruma" verdi. 3 ayda bir yenilenen koruma kararı en son 26 Haziran 2013'de güncellendi. Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan "çağrı üzerine koruma" kararına ek olarak Mayıs 2013'te "konut koruma" tedbiri de uygulanmaya başladı.

Dişleri kırıldı, vücudu kesildi
Ancak Grıgoryan'ın çilesi bitmedi. 6 Temmuz'da Yıldız ve kardeşleri tarafından darp edilen Grıgoryan'ın dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu. Grıgoryan'ın emniyette verdiği ifadeye göre 3 kişi, kendisini sokak ortasında sürükledi. Şiddeti hastane raporları ile kanıtlayan Anush, "Çok çaresizim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ev davasından vazgeçmem için sürekli şiddet görüyorum. Sokağa ekmek almaya çıkamıyorum. Devletin bana verdiği koruma olduğu için çıkmadan karakolu arayıp birini göndermelerini söylüyorum. Karakoldan aldığım cevap hep, 'Bugün çok yoğun, yarın çıkarsın, bekle' oluyor ama o yarın hiç gelmiyor. Ben sonuçta kendi başıma yaşıyorum. Karnım acıkıyor, işlerim oluyor, polissiz çıkıyorum. En son ekmek almaya çıktığımda şiddete uğradım. Onun dışında evime gelip darp ettiler. '15 gün içinde evi boşaltmazsan seni Münevver Karabulut gibi keseriz' diyorlar. Lütfen beni koruyun" dedi.

Avukat: 'En büyük örgüt bunlardır!'
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Adli Yardım Bürosu tarafından Grıgoryan için görevlendirilen avukat Mehmet Hanifi Küçükaslan, "Son dönemlerde her davada bir örgüte bağlama söz konusudur. En büyük örgüt işte budur. Çünkü olaylar en az 3 kişiyle gerçekleşiyor. Saldırı planlanmış, saldırganlar iz bırakmamak için eve boneler ve eldivenlerle giriyor. Ayrıca 3 kişi arasında fikir birliği kanıtlanmış şekilde ve eylem süreklilik sahibi" dedi.

MİLLİYET

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 09:58 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:58 - boş7
A