Sancaktepe'de kriz büyüyor!

Sancaktepe'de kriz büyüyor!

İBB tarafından verilen Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının kapatılma kararı sonrası Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, çalışmaların durdurulduğu alana gelerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB yönetimine resti çeken Başkan Döğücü, "Bu atılan toprak sadece metro alanında değil Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. Bizim size ihtiyacımız yok. İBB'nin verdiği bu kararın karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

2021.06.07 16:22 - Son Güncellenme: 2021.06.07 16:23 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Sancaktepe'de kriz büyüyor!

Kazı çalışmalarına başlanan Sancaktepe Yenidoğan metro hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı alanına beton dökülerek iptal edildi. Metro inşaatına hafriyat döküldüğü anlarda çekilen görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olurken, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dr. Ejder Batur ve Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü ise metro çalışmalarının durdurulduğu alana gelerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"METROMUZA DOKUNDURMUYORUZ"

Durdurulan metro çalışması sonrası verilen karara ilişkin konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Bugün burada sizlerin de tanık olduğu ve yılların emeği olan metro hattının kapatılması üzerine sizlerle bir araya geldik. Şu an bu noktada Sancaktepe halkı için oldukça fazla önem taşıyan bir çalışmanın üzerine toprak örtülüyor. Bu atılan toprak sadece metro alanında değil Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. Biz, İBB'nin verdiği bu kararın karşısında durmaya devam edeceğiz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilçemizi ziyarete geldiğinde kendisine buradaki metro ile ilgili beklentileri uzun uzun anlattık. İBB Başkanı İmamoğlu bu taleplerimiz karşısında yine bahaneler üretti. Bizler Bu hattın kapanmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biz verilen kararı kabul etmiyor metromuza dokundurtmuyoruz" dedi.

"BİZİM SİZE İHTİYACIMIZ YOK" 

Açıklamasının devamında "Bizim İBB ile ortak yürüttüğümüz ve sonrasında durdurulan birçok projemiz var" diyen Başkan Döğücü, "Belediyemizin hemen yanında bulunan otopark İBB tarafından gereksiz görülerek yıkıldı. Sancaktepe Belediyesi olarak biz oraya yapmaya devam edeceğiz. Bizim size ihtiyacımız yok. Kendilerinin yapmadığı bizlerin ise yapmaya çalıştığı projelerde de davalar açarak vazgeçirmeye çalışıyorlar. Sancaktepe'ye kazanamadık diye mi yapıyorsunuz bunları? Sancaktepe'yi cezalandırıyor musunuz? Biz dışarıdan gelen tüm müdahalelere rağmen çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.06.07 16:22 - Son Güncellenme: 2021.06.07 16:23 - HABER MERKEZİ
A