Salihli'ye özgürlük heykeli

Salihli'ye özgürlük heykeli

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde Belediye tarafından, devlet sanatçısı, heykeltıraş Metin Yurdanur'a yaptırılan 'Özgürlük Heykeli' düzenlenen törenle açıldı.

2013.06.21 15:36 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Salihli'ye özgürlük heykeli

Salihli Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Uğur Okay, "Bu güzel esere bakınca ben Taksim Gezi Parkı'nda biber gazı bulutları arasında özgürlüğe koşan, Atatürk gençlerini görüyorum" dedi.

Avar Caddesi'nde konulan heykelin açılışına Salihli İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, belediye başkan yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, belediye meclis üyeleri, CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve Salihlililer katıldı. Törende konuşan Okay, "Bu güzel esere bakınca ben Taksim Gezi Parkı'nda biber gazı bulutları arasında özgürlüğe koşan, Atatürk gençlerini görüyorum. Dillerinde yurt şarkıları, yüreklerinde vatan sevgisi, gözlerinde korkusuzluk, akıllarında sadece çağdaş bir ülkenin alnı açık, başı dik, gururlu bireyleri olma sevdası. Sadece farklı yaşam tarzlarına saygı, sadece sevgi ve barış isteyerek özgürlüğe koşan gençleri" diye konuştu.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da barış içinde çok daha güzel günlere gitmek için bazı anlayışların değiştirilmesi, geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ertan Peynircioğlu "Ne mutlu özgürlüğünü başkalarına zarar vermeden kullanabilenlere ve bu çerçevede kendi haklarını özgürce, demokratik şekilde ifade edebilenlere" dedi.

Daha sonra Kaymakam Peynircioğlu, Başkan Okay ve heykeltıraş Metin Yurdanur heykelin açılışını yaptı. Başkan Okay, Yurdanur'a teşekkür plaketi verdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.06.21 15:36 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:37 - HABER MERKEZİ
A