Sahurda davul çalınsın mı?

Sahurda davul çalınsın mı?

ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ramazan ayında sahur vaktini bildirmek için davul çalınması konusunda fikir ayrılıkları ortaya çıktığını söyledi.

2013.07.11 14:37 - Son Güncellenme: 2013.07.11 14:37 - Güncel
A
Sahurda davul çalınsın mı?

Başkan Küçükler "Önümüzdeki yıl Ramazan'a bir ay kala 'Sahurda davul çalınsın mı, çalınmasın mı ?' referandum yapacağız. Karar ne çıkarsa onu uygulayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, belediye encümen salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerle çalışmalarını anlattı. Ramazan ayında sahurda davul çalmasının yasaklandığı yolundaki iddianın doğru olmadığını anlatan Ahmet Küçükler, kent halkının bu konuda farklı talepleri olduğunu dile getirdi. Bazılarının davulcuları istemediğini bir kısmının ise geleneğin yaşatılmasından yana olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler şöyle konuştu:

"Dün bir kişi aradı. Diyor ki 'Efendim bu çağda davula gerek yok. Herkesin evinde çalar saat var. Her çocuğun telefonunda alarm var. Ne gerek var davula.' Bakıyorsunuz kendi açısından haklı. Bir başkası da 'Ya arkadaş davulu niye kaldırıyorsunuz? Davul dinin bir simgesi. Bir davulumuz vardı onu kaldırıyorsun. Bu bir ihanet' diyor. Bu kadar da net konuşuyor. Şimdi iki farklı görüş var ve bunlar birbirlerine baskınlık kuran bir durum değil. İnanın neredeyse bir anket yapsanız yarı yarıya çıkacak. Ne yapacaksınız peki? Bu kez birine 'Ya bu dinin bir parçası değil' diğerine de 'Arkadaş biraz da rahatsız ol. Bir şey olmaz. Bu sadece bir ay süren bir durum ne olur yani? Birileri bundan zevk alıyor sizde buna katlanın' diyoruz. Bu yıl da davul çalınacak. Önümüzdeki yıl Ramazan'a bir ay kala 'Sahurda davul çalınsın mı, çalınmasın mı' referandum yapacağız. Noter huzurunda. Karar ne çıkarsa onu uygulayacağız."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 14:37 - Son Güncellenme: 2013.07.11 14:37 - boş7
A