Sahte doğumhanede skandal! "Para karşılığında satabilirsiniz"

Sahte doğumhanede skandal! "Para karşılığında satabilirsiniz"

İstanbul Esenyurt'ta sözde doktor ve yardımcısının açtığı muayenehanede kaçak doğum yapıldığı ihbarını alan ekipler baskın düzenledi. Kendini doktor olarak tanıtan kişinin, durumu olmayan ailelere "siz bakamıyorsanız bize satın" diye teklifte bulunduğunun öğrenilmesi üzerine şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameralara böyle yansıdı.

2020.12.28 13:07 - Son Güncellenme: 2020.12.28 15:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Sahte doğumhanede skandal! "Para karşılığında satabilirsiniz"
01:04 Sahte doğumhanede skandal! "Para karşılığında satabilirsiniz"

İLGİLİ VİDEO

Sahte doğumhanede skandal! "Para karşılığında satabilirsiniz"

Esenyurt'ta bir apartman dairesinin kaçak muayenehane yapıldığı ihbarını alan Esenyurt Asayiş Büro Ekipleri, işyerini izlemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 1 ay önce yabancı uyruklu iki kişi tarafından kiralandığı tespit edilen dairede yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığını belirledi. Durumu olmayan ailelere para karşılığında bebeklerini satabileceklerini ifade eden şüpheliler yapılan ihbar üzerine yakayı ele verdi.

Kendini doktor olarak tanıtan kişinin, durumu olmayan ailelere "siz bakamıyorsanız bize satın" diye teklifte bulunduğunun öğrenilmesi üzerine şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameralara böyle yansıdı.
Esenyurt'ta bir apartman dairesinin kaçak muayenehane yapıldığı ihbarını alan Esenyurt Asayiş Büro Ekipleri, işyerini izlemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 1 ay önce yabancı uyruklu iki kişi tarafından kiralandığı tespit edilen dairede yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığını belirledi. Durumu olmayan ailelere para karşılığında bebeklerini satabileceklerini ifade eden şüpheliler yapılan ihbar üzerine yakayı ele verdi.

Baskın anı kamerada
İhbar üzerine sözde muayenehaneye baskın düzenleyen Esenyurt Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, işyerinde muayene için gelen kişilerle birlikte sözde doktor Ö.K. ile yardımcısı sözde ebe A.O.'yu gözaltına aldı.
Adreste yapılan aramada ultrason cihazı, doğumda kullanılan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve doğum sedyesi ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından kaçak muayenehane mühürlenerek kapatıldı. Adliyeye sevk olan Ö.K ile A.O ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameraya yansıdı

Sözde doktor emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederken, "Hacamat için açmıştık" dedi. Sözde doktor ifadesinde doğumhane sedyesinin oda da olmasıyla ilgili olarak ise," Bir arkadaşım emanet bıraktı" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.28 13:07 - Son Güncellenme: 2020.12.28 15:39 - HABER MERKEZİ
A