Sağlam'dan müze ziyareti

Sağlam'dan müze ziyareti

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında açılan Türk Kahvesi Geçici Müzesi'ni ziyaret etti.

2013.09.04 15:56 - Son Güncellenme: 2013.09.04 15:57 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Sağlam'dan müze ziyareti

Türk Dünyası Kültür Başkenti Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık ile birlikte müzeyi gezen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, daha sonra burada Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte Türk kahvesi içti. Müze hakkında açıklama yapan Sağlam, Türk kahvesi içmekten keyif aldığından bahsetti. Sağlam, "Şehrimiz Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sebebiyle hem ülkemiz hem de Türk dünyası için önemli bir misyon yüklendi. Dolayısıyla bu üstlenmiş olduğu ağır görevi yerine getirebilmesi için valimiz yoğun bir şekilde mesai harcıyorlar. Bizde şehre hizmet eden biri olarak bu tür etkinlik ve organizasyonlarda zamanımız el verdikçe elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada benim de içmekten keyif aldığım Türk kahvesinin geçmişi, geçmişten bugüne serüveni ve ülkemiz için ne kadar önemli bir marka değeri oluşturduğunu göstermek için, çok güzel bir müze ve geçmişten bugüne Türk kahvesiyle alakalı onun da bu serüvenini ortaya koyan aletler, kahve makineleri, tarihi koleksiyonlar sergileniyor. Çok güzel bir etkinlik. Ben emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizim göreve başladığımız süre içinde valimizin vermiş olduğu katkılar manevi anlamda her zaman bizim yanımızda olduğu, bize güç verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bundan sonraki dönemde ortaya koyacağımız futbolla, Eskişehirspor'u ve şehrimizi temsil görevimizle bu desteklerini boşa çıkartmamaya çalışacağız" dedi.

TÜRK KAHVESİ ODUNPAZARI'NDA İÇİLİR HALE GELECEK
Ardından konuşan Vali Güngör Azim Tuna ise, Türk kahvesinin marka haline getirilmesinden söz etti.Trük kahvesinin Odunpazarı'nda içilir hale geleceğini belirten Vali Tuna, "Kahve bize ait değil yer itibari ile ama biz kendimize ait bir marka oluşturduk. Bütün dünyada artık Türk kahvesi olarak biliniyor. Bu da orijinal olarak eskiden nasıl yapılıyorsa tabi ki bundan sonra bu vesile ile Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olması vesilesiyle de Odunpazarı'ndaki bu tarihi mekanlardan yararlanarak burada belki otantik yerler yapılmasına vesile olacağız. Türk kahvesi orijinal haliyle Odunpazarı'nda içilir hale gelecek. Bu şekilde mekanlar oluşturacağız. Hem şehrimizin kültür turizmine de önemli bir katkıda bulunacağız. Bize ait bir şey bunu tabiî ki ön plana çıkartıp daha iyi tanıtmamız lazım. Eskişehir'e kahve içmek için gelen insanlar olacak" diye konuştu.

ESKİŞEHİRPOR'UN LİGDE YENEMEYECEĞİ TAKIM YOK
Eskişehirspor'u ve maçlarını yakından takip ettiğini söyleyen Vali Güngör Azim Tuna, "Eskişehirspor'un kritiğini de bundan sonra kahve içerken bu mekanlarda yapacağız. Eskişehirsporumuzu yakinen izliyoruz. Ayrı bir yeri var gönlümüzde. Destek vereceğimizi de baştan ifade ettik ve veriyoruz. Şu ana kadar 3 maçı oynandı ben hepsini izledim. Daha iyi neticeler alabilirdik, fırsatlar kaçırdık. Ama şunu görmekten de memnun olduk açıkçası. Eskişehirspor'un ligde yenemeyeceği bir takım yok. Ligde şampiyon olmamız için hiç bir sebep yok. Top yuvarlak netice değişebiliyor, şanssızlıklar oluyor. Temennimiz bundan sonra olmaması. İleride biraz netice alacak adama ihtiyacımız olacağını gördük. Defansımız ve takımımız çok iyi bence. İleriye yönelik ümitli olduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde belirtti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.09.04 15:56 - Son Güncellenme: 2013.09.04 15:57 - HABER MERKEZİ
A