Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Saadet Partisi eski lideri Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi yöneticisi Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretiyle başlayan ittifak tartışmalarıyla ilgili konuştu.

2021.01.11 12:14 - Son Güncellenme: 2021.01.11 12:15 - Siyaset
A
Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretiyle başlayan ittifak tartışmalarına SP'nin önceki Genel Başkanı, YİK Üyesi Mustafa Kamalak da katıldı. Kamalak, şunları ifade etti: 

"Hepimiz bu milletin evladıyız, hepsi bu miletin partisi ve hepsiyle görüşme olabilir. Ama görüşme milettin menfaatine uygun, gerilim ve kavgadan uzak yapılmalı.Gerilimleri mümkün mertebe düşürmeye yönelik olmalıdır. 

İttifak konusunda da gerilimi artırma politkası güdülmemeli. Bence AK Parti ile kesinlikle ittifak olmamalı. Çünkü AK Parti politikası hep gerilim üzerinedir, ülkeyi kutuplaştırıyorlar. Bu durumdan kanaatimce ülkeye hayır gelmez. Sadece ülkeye değil çevre ülkelere de hayır gelmez.

İlkeler üzerinden gittiğimizde barışa hizmet edecek, gerilim düşecekse Millet İffakı'nı desteklerim. Siyasi partiler ülkeyi germek için değil daha huzurlu olmak için vardır.Tüm partilerle görüşülebilir. İlkeler önemli bu da huzur ve barış içinde yaşamayı sağlamak olmalı.

Ergenekon ve Balyoz'da uyardık 'suçlu cezalandırılmalı ama orduyu yıpratmayın' dedik. Çözüm sürecinde 'yanlış yapıyorusunuz, terörist diyorsunuz sonra masaya oturuyorsunuz bu çelişki' dedik, 'mücadele yeri Oslo, Kandil değil mücadele yeri TBMM'dir' dedik 'kıskanıyorsunuz' dediler. 

AK Parti hala politakanın yanlış olduğunu kabul etmiyor. Bizim görevimiz yanlışla birlik olmak değil doğrunun peşinden gitmektir."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.11 12:14 - Son Güncellenme: 2021.01.11 12:15 - Kübra Coşar-pasif
A