Rus gazetesi: Türkiye ile son aşamaya gelindi

Rus gazetesi: Türkiye ile son aşamaya gelindi

Rusya bir süredir gündemde olan S-400 hava savunma sistemi gönderilmesi konusunda Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Rus gazetesi İzvestiya'ya göre; görüşmeler, sistemin fiyatının konuşulduğu bir aşamada.

2017.03.15 13:33 - Son Güncellenme: 2017.03.15 13:33 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rus gazetesi: Türkiye ile son aşamaya gelindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da gerçekleşen görüşmeler sırasında iki lider Türkiye'de S-400 sistemlerinin satışını değerlendirdiler ve bu kontratın hayata geçirilmesinde ilgili olduklarını dile getirdiler. Rusya Devlet Başkanı'nın Sözcüsü Dmitri Peskov "İzvestiya" haber ajansına bu bilgiyi doğruladı. Aynı zamanda Savunma Bakanı Sergey Şoygu da bu konunun görüşüldüğünü bildirdi.

İzvestiya'nın bilgilerine göre, Türkiye bu konuda ilgili olduğunu söyledi. Aynı zamanda Peskov Rusya'nın bu alanda işbirliğine karşı olmadığını belirtti. Peskov, "Taraflar ilgili ve görüşmeler devam edecek" dedi.

KREMLİN'DEKİ GÖRÜŞMELER SIRASINDA MASAYA YATIRILDI

Savunma Bakanı Şoygu, Türkiye'ye S-400 sistemlerinin satılmasını Kremlin'deki görüşmeler sırasında masaya yatırıldığını söyledi. Tarafların anlaşmaya varılması halinde siparişlerin oluşturulmasıyla iki ülkenin ilgili bakanlıkları ilgilenecek.

Uzmanlar, görüşmelerin başarıyla tamamlanması halinde Moskova ve Ankara arasında bu denli büyük ilk kontratın gerçekleşeceğini dile getirdiler. Strateji Analizi Merkezi Başkanı Ruslan Puhov, "Bu çok güçlü siyasi içerikli bir inisiyatif, ABD ve NATO'ya güçlü bir sinyal. Türkiye'ye saygı gösterilmezse o da Rusya ile ilişkilerini güçlendirir. Silahlar her zaman askeri hedeflerle satın alınmıyor. Aynı zamanda bu kontrat ülkenin savunma gücünü pekiştirecek. Şu anda Türkiye eski füze savunma sistemlerine sahip, yeni füze savunma sistemlerinin alınması beraberinde gelişmiş teknolojiyi de getirecek" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.03.15 13:33 - Son Güncellenme: 2017.03.15 13:33 - HABER MERKEZİ
A