Ruhani'ye sıra dışı koruma

Ruhani'ye sıra dışı koruma

İRAN Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye çıktığı ilk yurt içi gezisinde halkı selamlarken yapılan koruma yöntemi tartışma konusu oldu.

2014.01.15 13:50 - Son Güncellenme: 2014.01.15 13:50 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ruhani'ye sıra dışı koruma


Ağustos ayında göreve gelen Ruhani, dün ilk yut içi gezisini ülkenin güneybatısındaki Huzistan Eyaleti'ne yaptı. Ruhani, eyaletin merkezi Ahvaz kentinde aracının üst kısmından halkı selamlarken korumaları ellerine aldıkları çantalarla kendisini korumaya çalıştı. Korumalar, katlanabilir kurşungeçirmez gelişmiş bir koruma kalkanı olan çantalarla, Ruhani'nin otomobil dışında kalan vücudunu korudu.

İran basını, sık sık yurt içi gezilerine çıkan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın korunmak için bu tip yöntemleri kullanmadığına dikkat çekti. Aynı yöntemi, daha önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da kullanmıştı. Nasrallah'ın geçen Kasım ayında Aşure törenleri sırasında halka yaptığı konuşması sırasında, bir korumanın elindeki siyah çanta Arap basının büyük ilgisini çekmişti. Daha sonra çantanın aslında bir koruma kalkanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.01.15 13:50 - Son Güncellenme: 2014.01.15 13:50 - HABER MERKEZİ
A