RTÜK Kızılcık Şerbeti'ndeki deterjana ceza kesti!

RTÜK Kızılcık Şerbeti'ndeki deterjana ceza kesti!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV, Show Tv, TELE1, Flash Haber ve TGRT'ye ceza yağdırdı. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında RTÜK'ün çok sayıda yapıma ve haber kanalına ceza verdiğini açıkladı. Kızılcık Şerbeti yapımında ceza deterjana geldi.

2024.02.21 15:34 - Son Güncellenme: 2024.02.21 15:45 - Medya - HABER MERKEZİ
A
RTÜK Kızılcık Şerbeti'ndeki deterjana ceza kesti!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV, Show Tv, TELE1, Flash Haber ve TGRT'te ceza yağdırdı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında RTÜK'ün çok sayıda yapıma ve haber kanalına ceza verdiğini yazdı.

NOW TV

RTÜK, tarafından Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi olan ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın şikayeti üzerine "doğruluk ilkesine" aykırı yayın savıyla FOX/NOW TV'ye yüzde 2 idari para cezası verdi.

KIZILCIK ŞERBETİ'NDEKİ DETERJANA CEZA KESİLDİ

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya "ürünler için aşırı vurgu" yapıldığı savıyla kanala %2 para cezası kesildi.

TELE 1

RTÜK, yazar Rıza Zelyut'un AK Parti'nin ülkeyi etnik ve dinsel kimliklerden yararlanarak kamplara böldüğü eleştirisi nedeniyle TELE 1'e "doğruluğa aykırı" yayından %2 para cezası verildi. TELE 1'e ayrıca "milli duyguları incitecek" sözler nedeniyle de % 2para cezasına hükmetti.

FLASH HABER

Flash Haber'de DEM Milletvekili Ali Bozan'ın AKP-MHP ittifakına yönelik eleştirisi nedeniyle kanala "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine" aykırı yayından %3 para, 3 kez de program durdurma cezasına karar verildi.

TGRT

Cem Küçük'ün İstanbul Adalet Sarayına yapılan silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağına karşın saldırganı etkisiz hale getiren polisin ismini ve görev yerini açıkça yayında dile getirmesi nedeniyle tarafsızlığa aykırı yayından TGRT'ye %2 para cezasına oybirliğiyle karar verildi.

 

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2024.02.21 15:34 - Son Güncellenme: 2024.02.21 15:45 - HABER MERKEZİ
A